Občina Hrastnik je včeraj (1. aprila) v okviru občinske mreže pomoči pričela še z dodatnimi razvozi toplih obrokov socialno šibkim in starejšim občanom, ki potrebujejo oskrbo. Za pripravo hrane skrbita Dom starejših Hrastnik in Osnovna šola NHR Hrastnik, dostava in razdelitev pa je v rokah številnih prostovoljcev.

Prostovoljcem Rdečega križa Hrastnik sta se pri tem pridružila tudi zaposlena v Kulturno rekreacijskem centru Hrastnik ter zaposleni v Vrtcu Hrastnik. Za pripravo hrane skrbi kuhar Osnovne šole NHR Hrastnik, v šolski kuhinji tako vsakodnevno pripravljajo tople obroke za socialno šibke in ljudi, ki nujno potrebujejo oskrbo.

Za prehrano med vikendi zaenkrat skrbi kuhinja Doma starejših Hrastnik, za dostavo, razdelitev in logistiko pa pridne roke številnih prostovoljk in prostovoljcev Rdečega križa Hrastnik.

»Ob tej priložnosti bi se radi še posebej zahvalili občanu Tomažu Benku, ki je z znatno donacijo Rdečemu križu Hrastnik olajšal izvajanje pomoči hrastniškim občankam in občanom. Hvala!« so zapisali v občini Hrastnik.

Tudi nekateri drugi občani so se na občino obrnili z vprašanjem, kam bi lahko nakazali kakšen evro za pomoč tistim občankam in občanom, ki jih je (in ki jih bo) epidemija najbolj ogrozila.

Vsi, ki bi želeli pomagati z donacijo, jo lahko namenijo za delovanje Rdečega križa Hrastnik, z nakazilom na njihov transakcijski račun:

Rdeči križ Slovenije – OZ Hrastnik

Novi dom 11

1430 Hrastnik

TRR: SI56 6100 0000 5461 447

Za pomoč in informacije se občani še vedno lahko vsak dan v tednu od 8.00 do 20.00 obrnejo na Info center Občine Hrastnik na 03 56 54 360 ali pišejo na povezani@hrastnik.si.

Savus

Foto: arhiv Občine Hrastnik