OZSČ Hrastnik je že nekaj let aktivni udeleženec Mednarodne strelske lige Alpe – Adria. Tudi v letošnjem letu se ekipa združenja in nekaj posameznikov udeležujejo tega strelskega tekmovanja s pištolami in revolverji velikega kalibra. Od marca do konca maja se je zvrstilo že šest kol strelske lige. OZSČ Hrastnik organizira vsako leto eno tekmovanje praviloma v mesecu juniju.            

V soboto, 4 junija, je OZSČ Hrastnik organiziralo 6. kolo letošnje strelske lige A-A na strelskem poligonu v Hrastniku. Tekmovale so ekipe in posamezniki iz 16 strelskih društev, vključenih v ligo A-A. Skupno se je tekmovanja udeležilo 88 tekmovalcev (26 ekip in posameznikov), s pištolo in 84 tekmovalcev z revolverjem (25 ekip in posameznikov). Po tekmovanju so podelili priznanja najboljšim posameznikom in ekipam v obeh kategorijah.

Iz OZSČ Hrastnik se je tekmovanja obeh kategorijah udeležilo devet tekmovalcev, razporejenih v tri ekipe. Med njimi se je najbolj odrezal Gregor Koritnik (ekipa ZSČ Hrastnik I), ki je v kategoriji »pištola« zasedel zelo visoko 5. mesto (190 krogov), kar je njegov najboljši rezultat v strelski ligi do sedaj. V kategoriji »revolver« pa je z 188 zadetimi krogi zasedel 15. mesto, kar je bil tudi najboljši rezultat tekmovalcev iz našega združenja.

Strelsko tekmovanje sta popestrila tudi dva vojaka iz 20. pehotnega polka iz Celja, ki sta za vse udeležence tekmovanja izvrstno predstavila ostrostrelsko puško in avtomatsko puško FM 2000.

V združenju so bili veseli čestitk Georga Simiča, glavnega koordinatorja strelske lige Alpe – Adria, ki je strelsko tekmovanje ocenil z odlično oceno.

Jani Zore

Foto: Jani Zore