sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

V Hrastniku darilo prvošolcem

Z jutrišnjim dnem se otroci vračajo v šolske klopi. V Hrastniku so se odločili, da otrokom vsaj malo polepšajo začetek novega šolskega leta. Zaprvošolce so tudi letos pripravili darila, več kot 50 tisoč evrov pa so namenili za nakup šolskih potrebščin in za sofinanciranje drugega učitelja.

Občina Hrastnik bo prvošolcem tudi letos podarila odsevnik. »Dajemo velik pomen varnosti otrok v cestnem prometu, na predlog šole pa bomo vsem prvošolcem dodatno podarili še nekaj potrebščin (radirka, svinčnik, šilček, lepilo, magnet), ki jih bodo v šoli dodali k darilu lokalnega podjetja,« so zapisali v sporočilu javnosti na Občini Hrastnik.

V sporočilu so zapisali še: »Kot ena redkih občin v Sloveniji in edina v Zasavju bomo tudi letos sofinancirali drugega strokovnega sodelavca v 1. razredu. Drugi strokovni delavec v 1. razredu opravlja zelo pomembno  povezovalno vlogo pri prehodu otrok iz vrtca v šolo in jim nudi podporo pri privajanju na novo okolje. Ker MIZŠ te zaposlitve financira le v manjšem obsegu (nekaj ur), je preostali del na ramenih občin, če se občine za zagotavljanje te storitve odločijo. Za sofinanciranje te storitve v letošnjem šolskem letu smo v občinskem proračunu namenili 44 tisoč evrov.«

V okviru občinske denarne pomoči so objavili tudi razpis za pomoč pri nakupu šolskih potrebščin. Za marsikatero družino je to izjemno težak čas in si stroška nakupa delovnih zvezkov in potrebščin ne morejo privoščiti. Pri nakupu šolskih potrebščin so pomagali 65 družinam (109 otrok), skupna vrednost pomoči je znašala 8 tisoč evrov. »Verjamemo, da smo s tem olajšali vstop v šolo tudi marsikateremu prvošolčku,« so zadovoljni na Občini Hrastnik.

Savus

Foto: arhiv OŠ NHR Hrastnik

Isti avtor