Potem, ko je kazalo, da se stanje okrog novega koronavirusa v Hrastniku umirja, so včeraj spet zabeležili večje povečanje okužb – odkrili so 6 novih okuženih.

V ponedeljek, 20. julija, je bilo po 914 testiranjih v Sloveniji potrjenih 24 okužb z novim koronavirusom. Še tretji dan zapored je umrl en bolnik s covidom-19. Po zadnjih podatkih je hospitaliziranih 22 okuženih oseb, tri se zdravijo na oddelkih za intenzivno nego. Po zadnjih podatkih je hospitaliziranih 22 okuženih oseb, tri potrebujejo intenzivno zdravljenje.

V Hrastniku so včeraj zabeležili novih 6 okužb, sedaj je aktivno okuženih že 34 oseb iz te občine. Največ jih je v Domu za starejše v Hrastniku. V Trbovljah so včeraj zabeležili 2 novi okužbi, trenutno beležijo 5 aktivno okuženih, v Zagorju so odkrili eno novo osebo s koronavirusom. Trenutno je v tej občini 6 okuženih. V Litiji je aktivno okužena ena oseba. Vse skupaj je bilo v zasavski statistični regiji okuženih doslej 84 oseb, 37 je koronavirus prebrodilo, ena oseba v Litiji je umrla.

Kako pa je v sosednjih zasavskih občinah? Brez aktivnih okužb so v občinah Radeče, Moravče, Vransko, Tabor in Prebold. Po dve okužbi imajo v Kamniku, Žalcu in Laškem, eno pa v Lukovici.

Savus

Foto: arhiv Savus/Branko Klančar