nedelja, 16 junija, 2024

Iz te kategorije

V Domu starejših Hrastnik še 33 okuženih

Po podatkih Vlade RS so včeraj opravili v Sloveniji 937 testov, potrdili so 37 novih okužb. Po podatkih Sledilnika za covid-19, ki jemlje podatke na NIJZ in Ministrstvu za zdravje je trenutno v Sloveniji 213 aktivno okuženih oseb. Do sedaj je bilo skupaj potrjenih 2369 okužb, umrlo pa je 129 bolnikov s covidom-19.

V Hrastniku so v četrtek vzeli štiri brise, od tega dva v tamkajšnjem domu starejših. Pri enem oskrbovancu doma so potrdili okužbo. Spodbudna novica pa je, da je 10 ljudi v Domu starejših Hrastnik uradno ozdravelo. Doslej so v Domu starejših v Hrastniku potrdili 61 okužb, 50 med stanovalci in 11 med zaposlenimi. Umrlo je 9 stanovalcev doma, doslej jih je ozdravilo 19, 13 stanovalcev in 6 zaposlenih. Aktivno je še vedno okuženih 28 stanovalcev in 5 zaposlenih.

Po podatkih Sledilnika Covid-19, ki temelji na podatkih NIJZ in Ministrstva za zdravje je bilo včeraj ob 24.00 uri v Zasavju le še 10 aktivno okuženih oseb. Podatki iz Doma starejših in sledilnika so torej povsem različni. Sledilnik namreč prinaša podatke, da je bilo včeraj ob 24. uri v Hrastniku le še 5 aktivno okuženih, korono naj bi prebolelo 70 okuženih, umrlo naj bi osem ljudi. V Trbovljah sledilnik za včeraj poroča o treh aktivno okuženih, 13 prebolelih, zadnji primer okužbe so zabeležili pred dvema dnevoma. Trbovljah, kjer sta bila sinoči le še dva aktivno obolela občana. V Litiji je eden od okuženih prebolel okužbo, beležijo še dva aktivno okužena, zadnjo okužbo so zabeležili pred tremi dnevi. V Zagorju ni aktivno okuženih, zadnjo okužbo so potrdili pred 28 dnevi.

Savus

Foto: arhiv Savus

Isti avtor