Septembra so v Zavodu za mladino in šport Trbovlje mladi za mlade z mentorsko podporo mladinskih delavk in koordinatorice organizirali mednarodno mladinsko Erasmus+ izmenjavo V divjino – Into The Wilderness na temo mentalnega zdravja mladih.

Z različnimi kreativnimi mediji, preživljanjem časa v naravi, stiku z živalmi ter delom s skupnostjo in za skupnost so neposredno izkušali pozitiven vpliv na duševno zdravje, ki zadeva celostni pristop, usmerjen v življenjski vsakdan posameznika. Sam projekt je bil odobren s strani Nacionalne agencije za razvoj mladinskega dela (Movit) v vrednosti 17.044 evrov.

Zavod za mladino in šport Trbovlje je kot prijavitelj tega projekta s pomočjo slovenske ekipe mladih v samo načrtovanje, izvedbo, kot tudi evalvacijo projekta, vključeval mednarodne partnerje – tako so mladi, kot tudi sodelujoče organizacije stkale močno vez s Španijo, Bosno in Hercegovino ter Hrvaško. 24 mladih udeležencev je tako v času trajanja izmenjave soustvarjalo mladinske delavnice avtoanalitičnega pisanja dnevnika, se učilo kreativnih tehnik sitotiska, izkusilo delavnico varnega prostora v skupnosti, delavnico meditacije in druge. Obiskali so tudi Kmetijo pod Hrastom, kjer so okrepili skupinsko dinamiko, kot tudi Sončno posest energijskih točk v Trbovljah.

Mladi so se cel teden pripravljali na zaključni dogodek, ki so ga priredili v okviru Mlade olimpijade 2023 v Športnem parku na Ledenici. Dogodek je bil obarvan dobrodelno – pravijo, da jim je pomembno krepiti solidarnostni duh in dober vpliv na vsa živa bitja širiti naprej. Na stojnicah so bili na voljo za vprašanja o mednarodnih projektih Erasmus +, vsem udeleženim pa so predstavili tudi metode in tehnike za pozitiven vpliv na duševno zdravje, ki so jih usvojili med izmenjavo, v želji, da bi njihov učinek segal še dlje po regiji.

PR objava


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekRoglič zmagovalec v Bologni