Urša Haberl je na Premier ligi v Azerbajdžanu dosegla zmago in dvakrat izgubila. Na mednarodnjem karate tekmovanju v Čakovcu na Hrvaškem pa sta ter zlati medalji osvojila Kenan Isaković in Uroš Markuljević.

Urša v Azerbajdžanu

Urša Haberl je bila edina slovenska tekmovalka na Premier ligi v Azerbajdžanu, kjer se je od petka do nedelje pomerilo 347 članov in članic iz 57 držav sveta. Posebnost Premier lige je v tem, da lahko nastopi samo 32 tekmovalk oziroma tekmovalcev v posamezni kategoriji. Prednost pri udeležbi imajo višje uvrščeni na svetovni lestvici. Urša trenutno zaseda 29. mesto.

Urša se je v sedmi skupini pomerila s tremi nasprotnicami, in sicer Egipčanko Salama Reem ter izgubila 6:0, Luksemburžanko Hoffmann, katero je premagala 3:0 in za konec še z Alžirko Sekkour, izgubila je s 4:1. Z dvema porazoma in eno zmago se ni uvrstila v nadaljnje boje. Za Uršo in večino tekmovalk je bilo to prvo tekmovanje v letošnji sezoni, kar se je poznalo tudi na tatamiju. Urša nam je iz Bakuja sporočila, da ni najbolj zadovoljna s svojimi nastopi in da verjame, da bo na naslednjem tekmovanju forma že na višjem nivoju.

Dve zmagi v Čakovcu

V soboto, 3. septembra, je v Čakovcu na Hrvaškem potekal 26. Mednarodni karate turnir Međimurje Open Croatia 2022. Na tekmovanje je bilo prijavljenih 1017 tekmovalk in tekmovalcev iz 112 klubov iz 12 držav. Karate klub Trbovlje so zastopali Lan Vozel, Daniel Haralovič, Kenan Isaković in Uroš Markuljević. Vodil jih je trener Miha Kovačič.

Zelo dobro sta jesenski del tekmovalne sezone odprla Kenan Isaković in Uroš Markuljević. Oba sta ostala neporažena in osvojila zlati medalji, Kenan pri mladincih do 68 kilogramov in Uroš pri mlajših članih nad 84 kilogramov. Nastopila sta še Lan Vozel, ki je doživel poraz v kategoriji kadetov do 57 kilogramov in Daniel Haralovič, ki je ob zmagi in dveh porazih osvojil peto mesto pri kadetih do 63 kilogramov.

JS

Foto: KK Trbovlje