Primož Roglič je zaradi posledic padca v ciljnem šprintu 16. etapi dirke po Španiji predčasno končal dirko, na kateri je lovil četrto zaporedno zmago. Brezkompromisni Kisovčan je hotel narediti vse, da bi se v Madrid pripeljal v rdeči majici vodilnega v skupnem seštevku Vuelte.

Žal so po prespani noči iz njegove ekipe Jumbo Visma sporočili, da je trikratni zmagovalec Vuelte preveč načet, da bi lahko nadaljeval dirkanje, zato se Primož Roglič ni pojavil na startu 17. etape dirke po Španiji. Pred odstopom je držal drugo mesto v skupne seštevku in za vodilnim Evgenepoelom zaostajal dobro sekundo.

Ekipa Jumbo Visma je na Twitterju zapisala: »Pozdravi se, prvak. Hvala za vse čudovite trenutke na letošnji Vuelti. Imel si ambiciozne načrte za zadnje dni, a na žalost nam ni bilo usojeno.«

Športni direktor Jumbo Visme Addy Engels je povedal, da se Primož po prespani noči ni dobro počutil, bolečine so bile prehude. Po padcu je bil psihično potrt. Edina sreča v nesreči je ta, da ni dobil pretresa možganov ali pa kakšnega zloma. Že televizijska slika iz ciljnega prostora pa je pokazala, da je imel veliko ran in odrgnin, precej je bil krvav.

Primož bo prav gotovo še dolgo premleval, kaj se je zgodilo v ciljnem šprintu, ko se je potem, ko je kar dolgo vlekel, znašel v družbi močnih specialistov za šprint. Po ogledu posnetkov tudi v njegovi ekipi niso mogli oceniti, da bi prišlo do padca zaradi nenadnih sprememb smeri. Ocenili so, da je šlo bolj za nesrečen dogodek, kjer ni nihče kriv.

Vsekakor je imel Roglič še dobre možnosti za skupno zmago na tej dirki. Vse bolj je kazal dobro pripravljenost, načrt za zadnji teden pa je bil popoln napad. Vodilni Remco Evenepoel pa je pokazal, da je ranljiv, zasavski kolesar ga je že načel v zadnjih dveh etapah. Vendar se je na žalost končalo s padcem in odstopom. Roglič je na zadnjih štirih tritedenskih dirkah kar trikrat odstopil zaradi padca. Najprej na dirki po Franciji lani, potem je zmagal Vuelto, spet padel na Touru letos in sedaj še na Vuelti.

Prav gotovo bo Primož potreboval veliko moči, da se ponovno pobere. In prepričani smo, da mu bo uspelo in bo prihodnje leto na Touru in Vuelti spet navduševalec slovenske navijače in navijače po svetu, ki jim je prirasel k srcu prav zaradi brezkompromisnega boja

Savus

Foto: fb