Minulo soboto, 18. julija, so se na brestaniškem odprtem bazenu pomerili plavalci in plavalke mlajših starostnih kategorij tja do dečkov in deklic. Iz dvaindvajsetih slovenskih klubov se je mitinga udeležilo 340 otrok, ki so skupaj opravili več kot 1100 štartov.

Enega najstarejših slovenskih tekmovanj so se iz trboveljskega Rudarja udeležili: Noemi Borišek, Špela in Mojca Oberžan, ter Ariana Agrež. Vsi ostali plavalci pa so presodili, da je njihova pripravljenost po korona krizi preslaba in bodo počakali na razvoj dogodkov v prihodnje.

S svojimi nastopi so deklice zadovoljile vsa pričakovanja, saj so pridno popravljale svoje najboljše dosežke, pri tem pa dosegale lepe uvrstitve. Noemi Borišek se je sploh prvič udeležila tekme, ki v tekmovalnem plavanju v mlajših kategorijah nekaj pomeni, in se presenetljivo uvrščala med najboljše.

Vsa dekleta so se pomerila v disciplinah 50 prsno in 100 prosto, le v disciplini 50 delfin so plavale izven konkurence s starejšimi, saj za udeležbo na državnem prvenstvo potrebujejo odplavan letošnji rezultat.

Najboljše uvrstitve je dosegla Ariana Agrež, ki je v disciplini 50 prsno osvojila tretje mesto, na 100 prosto pa je bila še boljša, saj je osvojila srebrno medaljo z zelo majhnim zaostankom za zmagovalko. Mojca Oberžan je v istem letniku osvojila 7. mesto na 100 prosto, ter bila 15. na 50 prsno. Presenetili pa sta obe najmlajši Špela Oberžan in Noemi Borišek, sta bili med petimi v svojem letniku in prehiteli kar nekaj starejših plavalk z daljšim plavalnim stažem. Noemi je osvojila 15. mesto na 100 prosto, Špela 18 ., na 50 prsno pa je bila uspešnejša Špela z 16. mestom, medtem, ko je bila Noemi 27. Kot že rečeno, so dekleta na 50 delfin plavala izven konkurence s starejšimi deklicami in dokazala, da bodo tudi v tej disciplini izredno nevarne nasprotnice.

»Tako je bil led v okrnjeni letni sezoni prebit in samo upamo lahko na umiritev zadev, ki so športnike vseh starosti odvrnili od tekmovanj« je v poročilu s tekme še zapisal trener mladih tekmovalk Darko Raušl.

Savus

Foto: arhiv PK Trbovlje