sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Uspešen marec DKŽD Trbovlje

Za članicami Društva kmečkih žena in deklet Trbovlje je naporen mesec marec. Poln priprav in aktivnosti. Že v februarju so pričele z izdelovanjem obeskov za ključe iz stare volne, ki so bili namenjeni za obdaritev vseh članic na občnem zboru.

Na občnem zboru so se članice Društva Kmečkih žena in deklet Trbovlje zbrale 20. marca. Sprejele so vsa potrebna poročila za leto 2023, potrdile plan dela za leto 2024, ki je kar obsežen ter potrdile članarino za leto 2024. Seveda pa ni manjkalo sproščujočega druženja in vsakoletnega srečelova.

Bližali so se velikonočni prazniki. Društvo kmečkih žena in deklet Hrastnik je 22. marca pripravilo razstavo velikonočnih jedi. Članice trboveljskega društva so na tej razstavi sodelovale s svojimi izdelki. Na razstavi so bile predstavljene velikonočne jedi in običaji.

Imele so tudi delavnico za izdelovanje velikonočnih zajčkov iz servetov in brisač. Pripravile so precej daril za svoje bližnje in prijatelje. Ker je bila vmes še cvetna nedelja, niso pozabile na izdelavo pisanih butaric.

In mesec marec se je počasi bližal h kraju, prišli so velikonočni prazniki. Članice so si zaslužile počitek in prijetno velikonočno praznovanje. Čeprav so kot dobre in pridne gospodinje spet morale pripraviti vse potrebno, da je bil dom lepo okrašen in, da je dišalo po dobrotah.

Marija Skušek

Foto: DKŽD Trbovlje


 

Isti avtor