sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Mlade Zagorjanke odlične v Pragi

Zagorske mlade rokometašice so izredno uspešno nastopile na mednarodnem rokometnem turnirju v Pragi na Češkem. Tekmovanje je potekalo med 28. marcem in 1. aprilom, tudi tokrat so sodelovale ekipe iz različnih držav.

Na turnirju je skupaj sodelovalo 685 ekip v različnih starostnih skupinah, od letnika 2005 pa vse do letnika 2013 in mlajše.

Na turnirju je sodelovala tudi ekipa deklic letnik 2013 in mlajših iz Rokometnega ženskega kluba Zagorje (RŽK Zagorje), ki je s svojim nastopom navdušila tako navijače kot tudi tekmice. Dekleta so se izkazala z borbenostjo in predanostjo, kar je prineslo izjemne rezultate.

Skupaj so dosegle 6 zmag in doživele le en poraz, kar je nedvomno impresiven dosežek. V predtekmovalni skupini so požele same zmage, v razigravanju pa doživele usodni poraz, vendar so bile na koncu izjemno zadovoljne z uvrstitvijo od 6. do 10. mesta. Njihova igra je bila polna strasti, odločnosti in timskega duha, ki so ga pokazale na vsakem koraku na turnirju. Kljub močni konkurenci so se dekleta iz Zagorja vedno znova dokazala s taktično igro in spretnimi potezami.

V Pragi so nastopile igralke, ki so tudi na naslovni fotografiji. Stojijo: Sakiba Pjević, Brina Letnik, Ronja Alauf, Tara Jukan, Ota Pavlica, Ajša Veladžić, Nina Tomc, Lia Jašarević, Lili Kuhar, Lili Repar Jerman, klečijo: Vanja Stanojevič, Zoja Drobež, Mila Šumer, Lara Kranjc. Zadaj stojita trenerka Marjana Bolte in pomočnik Žan Urankar.

Med njihovimi vrstami je vladala izjemna sinergija, ki je bila ključna za njihov uspeh na terenu. Vsaka igralka je prispevala svoj delež k skupnemu cilju, kar je pripeljalo do odličnih rezultatov, navdušenja med navijači na turnirju in doma pred računalniškimi zasloni.

Vsekakor je bila udeležba ekipe RŽK Zagorje na mednarodnem rokometnem turnirju v Pragi uspešna in navdihujoča, za dekleta pa nepozabna izkušnja. Njihov trud, predanost in športni duh, povezanost med igralkami so vredni občudovanja in zgleda za vse mlade športnice. Naj bo ta turnir le začetek še mnogih uspehov za mlado ekipo RŽK Zagorje.

Tjaša Resnik Veladžić

Foto: RŽK Zagorje


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor