Od petka do nedelje (28. do 30. januar) je v Pamploni v Španiji potekal turnir svetovne karate zveze, Series A, kjer se je pomerilo 858 članov in članic iz 64 držav sveta. Med osmimi slovenskimi tekmovalci sta bila tudi dva člana trboveljskega karate kluba Urša Haberl in Almin Salkić.

Urša Haberl se je pomerila v športnih borbah do 50 kilogramov in v prvem krogu premagala Ukrajinko Olgo Vasylenko 3:0, v drugem pa izgubila proti Španki Pinilli Sanchez 4:1. Ko je že kazalo, da se bo Španka uvrstila v finale, je v zadnji borbi v polfinalu izgubila proti Francozinji 5:4. S tem je možnost nastopa Urše v repasažu splaval po vodi.

Almin Salkić je nastopil v katah, kjer je s kato Gojushiho Sho končal svoje nastope v Španiji, saj se mu ni uspelo uvrstiti v naslednji krog. Z izvedbo kate ni bil najbolj zadovoljen, na prave občutke bo moral počakati do naslednjega tekmovanja. Dober teden nazaj je Almin nastopil na prestižnem turnirju »Paris Open«, ki je zbral 464 članov in članic iz 52 držav sveta, in osvojil deveto mesto med 66 »kataši«. Almin se je pred leti preselil v Švico, kjer dela in nadaljuje s treniranjem karateja, na kar so v Karate klubu Trbovlje zelo ponosni.

JS

Foto: Karate klub Trbovlje