sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Ureditev Sallauminesa

Občina Trbovlje se je lotila polepšanja največjega stanovanjskega kompleksa v mestu. »Prijetno in lepo urejeno okolje pomembno vpliva na kvaliteto bivanja,« so zapisali na Občini Trbovlje.

V sodelovanju s Komunalo Trbovlje in Hortikulturnim društvom Trbovlje so pričeli z urejanjem Sallauminesa. Zasadili in uredili bodo 30 betonskih korit, ki bodo polepšala to območje.

Pod objavo na fb profilu se je vsul zanimiv šopek komentarjev. Komentatorke (te so v večini) opozarjajo, da bi se morali v mestu lotiti tudi ureditve nekaterih drugih predelov, predvsem ob glavni cesti skozi Trbovlje. Še posebej bodejo v oči neurejena korita pred kompleksom na Trgu revolucije od trgovine Tuš navzgor. Čeprav so paviljoni predvideni za rušenje, bi lahko korita, ki stojijo tik ob glavni cesti uredili.

Prav tako je potrebna ureditev Vodenske in drugih naselij v občini, ki niso deležne toliko pozornosti kot Sallaumines, so prepričane komentatorke. »Trbovlje smo tudi Terezija, Žabjek, Nasipi, Njiva,Vodenska, Bevško in da ne naštevam ostale podrtije, o katerim skrb imajo samo prebivalci. Če bi naredili akcijo in posadili rožice po celih Trbovljah, bi bilo mesto veliko lepše. Rožice ne cvetijo samo pred občino in na Sallauminesu,« je med drugim zapisala v komentarju ena izmed Trboveljčank.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor