V soboto, 18. februarja, je na Šmartnem na Pohorju na skakalnici HS47 potekalo državno prvenstvo v smučarskih skokih, mlajših kadetinj in kadetov do 12 in do 13 let.

Kisovški orliči so se odlično odrezali. Med mlajšimi kadetinjami do 13. let je Ula Vodlan osvojila naslov državne prvakinje, Daša Vodlan pa je zasedla šesto mesto. Med mlajšimi kadeti do 13 let je bil Nik Lukmar šesti, Mihael Ostrožnik osmi in Lan Medved 24.

Med mlajšimi kadetinjami do 12 let je naslov podprvakinje pripade Bini Mlekuž. Med mlajšimi kadeti do 12 let pa je bronasto medaljo osvojil Filip Ostrožnik. Jaka Razpotnik je zasedel 26. mesto.

Še ekipne tekme. Med kadeti do 14 let je prva ekipa Zagorja v postavi Filip Ostrožnik, Mihael Ostrožnik, Nik Lukmar in Ula Vodlan zasedla odlično drugo mesto in le za 0,3 točke zgrešila naslov državnih prvakov ekipno. Druga ekipa Zagorja v postavi Jaka Razpotnik, Bina Mlekuž, Daša Vodlan in Lan Medved pa je zasedla 10. mesto.

Vse pohvale si poleg skakalk in skakalcev zaslužita tudi trenerja Zvone Pograjc in Branko Baš za odlično pripravo tekmovalcev.

TL

Foto: SK Kisovec