Mladi kisovški skakalci iz tedna v teden dokazujejo, da v tem kisovškem športnem kolektivu izjemno dobro delajo z mladimi. Ta konec tedna sta se še posebej izkazala Anej Razpotnik, ki je zmagal v Žireh na pokalu Cockta in Ula Vodlan, ki je postala državna prvakinja med skakalkami do 11 let.

V soboto, 26. septembra, so se kisovške skakalke in skakalci na 66-metrski skakalnici v Žireh udeležili tekme za pokal Cockta v kategorijah do 14 in do 15 let.

V kategoriji dečkov do 15 let je Anej Razpotnik pometel s konkurenco in zmagal. Med deklicami do 15 leta pa je bila Katarina Pirnovar tretja, Tinkara Mlekuž pa deveta. V kategoriji do 14 let je Maša Šuštar zasedla osmo mesto.

V nedeljo 27. septembra, pa so se najmanjši kisovški orliči pomerili na državnem prvenstvu v Kranju. Dosegli so odlične rezultate. Pri deklicah do 11 let je Ula Vodlan postala državna prvakinja med skakalkami do 11 let, pri dečkih pa je Nik Lukmar zasedel odlično tretje mesto, Mihael Ostrožnik osmo in Nik Zupančič 26. Kisovški skakalci Ula Vodlan, Nik Lukmar, Nik Zupančič in Mihael Ostrožnik pa so kot ekipa osvojili drugo mesto na državnem prvenstvu.

V popoldanski urah so se skakalke in skakalci SK Zagorje udeležili še podelitve donatorskih nagrad Mercatorja v Planici.

Za vse uspehe sta poleg mladih skakalcev in njihovih staršev posebej zaslužna trenerja Zvone Pograjc in Branko Baš. Skakalci in delavci v klubu pa so hvaležni tudi zvestemu sponzorju kisovških skakalcev Biodom.eu, ki jim vsako leto donira lepo število skakalnih smučk, s katerimi otroci dosegajo tako dobre uvrstitve.

TL

Foto: SK Kisovec