sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Ukradli žar

Ta teden so se zasavski policisti ukvarjali predvsem s prometnimi nesrečami (sedem), kršitvami javnega reda in miru (trikrat) in krajami. Kombi je na Izlakah pristal v potoku. V okolici Litije je 22-letnik zabodel 45-letnika. V Trbovljah je gorel zapuščeni objekt. Kradli so tudi. Dvakrat jim ni uspelo, v Hrastniku pa so ukradli mobilni telefon, v Zagorju so iz športnega objekta odnesli za 1200 evrov športne opreme, v Šmartnem pa so iz lope ukradli žar.

PP Hrastnik

V ponedeljek so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru na javnem kraju, kršitelja čaka postopek o prekršku.

Pri nalogah varovanja državne meje so prijeli dva tujca, ki sta nedovoljeno vstopila na območje Republike Slovenije.

V torek so obravnavali tatvino mobilnega telefona.

V četrtek so se ubadali s kršitvijo javnega reda in miru v zasebnem prostoru, kjer, vodijo postopek o prekršku.

PP Trbovlje

V ponedeljek popoldan so policiste obvestili o požaru na zapuščenem objektu v Trbovljah. Požar so gasilci pogasili. Policisti so opravili ogled. Po vseh zbranih obvestilih bodo obvestili pristojno tožilstvo.

V sredo se je na regionalni cesti Izlake-Orehovica zgodila prometna nesreča zaradi prekratke varnostne razdalje voznika kombiniranega vozila, ki je trčil v voznico osebnega avtomobila, ki je vozila pred njim in je zavirala in zavijala levo na stransko cesto. Po trčenju je voznika kombiniranega vozila odbilo in je zapeljal v strugo potoka. Pri tem se je udeleženka lahko telesno poškodovala, na vozilih pa je nastala materialna škoda v višini 12.000 evrov. Povzročitelja čaka prekrškovni postopek.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek je Zagorju ob Savi je neznani storilec vlomil v prostore športnega društva in ukradel športne rekvizite. Škoda znaša okoli 1.200 evrov.

Ubadali so se tudi z dvema prometnima nesrečama, neznana voznika sta trčila v parkirana vozila.

V torek so obravnavali kršitev javnega reda in miru oziroma spor dveh oseb na javnem kraju. Oba kršitelja čaka postopek o prekršku.

Isti dan so se ubadali s prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena voznika dveh osebnih vozil. Do nesreče, v kateri je nastala materiala škoda, je prišlo zaradi napačne strani vožnje enega izmed voznikov. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi, ob izpolnjenih pogojih so odstopili od ogleda.

PP Litija

V ponedeljek so obravnavali prometni  nesreči z udeležbo divjadi v Cerovici in Kresnicah. Ob izpolnjenih pogojih so odstopili od ogleda.

V Litiji so obravnavali sum kaznivega dejanja poskusa vloma v vozilo, iz katerega neznan storilec ni ničesar odnesel, je pa vozilo poškodoval.

Iz torka na sredo ponoči so policiste obvestili o dogodku, v katerem je bil v okolici Litije poškodovan 45-letni moški. V prepiru z 22-letnim osumljencem ga le ta zabodel z ostrim predmetom. Poškodovanca so z reševalnim vozilom odpeljali v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa po prvih podatkih ni ogroženo. Osumljencu, ožjem sorodniku oškodovanca, je bila zaradi suma kaznivega dejanja zoper življenje in telo odvzeta prostost, policist pa dogodek še preiskujejo. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V četrtek so obravnavali poskus vloma v pomožni objekt ob hiši, iz katerega pa neznani storilec ni ničesar odnesel.

V petek pa so se ukvarjali s tatvino žara iz odklenjene vrtne lope v Šmartnem pri Litiji.

Savus

Fotografija je simbolična


 

Isti avtor