Policisti so na območju Zasavja od ponedeljka, 15. februarja, poleg rednih nalog obravnavali še celo vrsto dogodkov, ki spadajo v črno kroniko.

PP TRBOVLJE

V torek okoli 19. ure so se policisti ukvarjali z grožnjami oškodovanki, ki ji je grozil znan storilec. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

V torek popoldan so obravnavali voznika, ki so mu zaradi suma, da vozi pod vplivom prepovedanih drog, odredili hitri test na prepovedane droge. Test je bil pozitiven, zato so odredili strokovni pregled, izvedli bodo ustrezen prekrškovni postopek.

V sredo so v dopoldanskem času vozniku zasegli moped, ki ni bil tehnično brezhiben, oziroma je bil predelan.

V četrtek so v večernem času posredovali zaradi glasne glasbe, kršitelju so izdali plačilni nalog.

V petek so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik na parkirišču trčil v zapornico, po nesreči pa oškodovancu ni nudil svojih podatkov. Policisti bodo zoper znanega voznika ustrezno ukrepali.

V petek so v dopoldanskem času so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Do sedaj neznani storilec je z grafiti porisal fasado enega izmed podjetij ter povzročil za okoli 200 evrov škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo.

V petek v dopoldanskem času so obravnavali voznika, za katerega so sumili, da je vozil pod vplivom prepovedanih drog. Odredili so strokovni pregled.

V soboto zvečer so policisti obravnavali sum kaznivega dejanja nasilništva, oziroma dogodek, v katerem naj bi bil pretepen občan. Storilci do sedaj niso znani, policisti pa o dogodku še zbirajo obvestila. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo.

V nedeljo nekaj po 19. uri so bili obveščeni o požaru na Ključevici. Zagorela je starejša stanovanjska hiša. Gasilci so požar pogasili, policisti pa so po požaru

opravili ogled in ugotovili, da je prišlo do dimniškega požara, zaradi katerega se je nato vnelo celotno ostrešje. Nastala je materialna škoda v višini okoli 30.000 evrov. V požaru ni bil nihče poškodovan, policisti pa so po preiskavi ugotovili, da požar ni posledica kaznivega dejanja.

PP HRASTNIK

V torek okoli 15. ure so policiste obveščeni o prometni nesreči v Hrastniku. Do nesreče je prišlo pri vzvratni vožnji voznika osebnega vozila, ki je trčil v drugo vozilo. Na vozilih je nastalo za okoli 1.300 evrov materialne škode. Zoper povzročitelja bodo podali obdolžilni predlog, saj je vozil pod vplivom alkohola.

V petek so policisti sprejeli prijavo tatvine viličarja. Neznani storilec ukradel viličarja in lastnika oškodoval za tisoč evrov.

Prav tako v petek so prejeli naznanilo suma poslovne goljufije. Nekdanja družba je oškodovala lastnika za okoli 10.000 evrov. Policisti še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo.

PP LITIJA

V torek ob 10.40 so policiste obvestili o prometni nesreči na lokalni cesti v Litiji. Pred prihodom policistov na kraj nesreče sta se udeleženca o prometni nesreči že dogovorila in preklicala prihod policistov.

V torek 13.40 so bili policiste obvestili o kamenju na glavni cesti med Litijo in Zagorjem. Policisti so ob pregledu ceste kamenje odstranili ter obvestili vzdrževalca ceste.

V torek zvečer so imeli policisti obravnavali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in podali predlog na sodišče v Trbovljah.

V sredo zvečer so občanu zasegli snov, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi bo izveden ustrezen prekrškovni postopek.

V petek so obravnavali prijavo kršitve javnega reda, policisti o tem še zbirajo obvestila.

V petek so obravnavali voznika, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,41 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo, začasno odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog s predpisano globo.

V soboto v dopoldanskem času so obravnavali poškodovanje dveh pnevmatik na parkiranem vozilu pred trgovskim centrom v Litiji. Storilca bodo kazensko ovadili na pristojno okrožno državno tožilstvo.

V soboto okoli 12. ure so bili obveščeni o prometni nesreči v Vodicah pri Gabrovki. Voznik traktorja je na osi med traktorjem in prikolico prevažal sopotnico, ki je med vožnjo izgubila ravnotežje, ter padla po vozišču. Pri tem je se je huje telesno poškodovala, s helikopterjem so jo odpeljali v UKC Ljubljana. Po zadnjih informacijah njeno življenje ni ogroženo. Policisti so vozniku traktorja odredili tudi preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Osumljen je storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu, o ugotovljenih okoliščinah bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

V soboto so policisti obravnavali tatvino delovnega orodja iz odklenjenega osebnega avtomobila v Litiji, kjer je nastalo za okoli 500 evrov škode.

V soboto popoldan so v Litiji obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, povzročitelj, ki je trčil v parkirano vozilo, pa je odpeljal s kraja nesreče. Policisti zbirajo obvestila in bodo ob izsleditvi pobeglega voznika ustrezno ukrepali.

V nedeljo so obravnavali kršitev javnega reda v zasebnem prostoru, kršitelju pa so izdali plačilni nalog.

PP ZAGORJE OB SAVI

V ponedeljek so občanu zasegli snov, za katero se sumi da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi bodo izvedli ustrezen prekrškovni postopek.

Policisti so bili v sredo obveščeni o drzni tatvini na območju Zagorja ob Savi. Okoli 10. ure sta do sedaj neznana storilca na domu zamotila oškodovanca s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih storitev. Drug storilec je med tem iz hiše ukradel gotovino in lastnika oškodoval za nekaj sto evrov.  S kraja sta se storilca odpeljala s srebrnih vozilom, neznane znamke. Opis enega izmed storilcev: moški srednje rasti, oblečen v temno modra oblačila, na glavi je imel kapo, na obrazu masko. Policisti tatvino še raziskujejo.

V soboto so obravnavali travniški požar v okolici Rodeža. Policisti zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Savus

Fotografija je simbolična.