V soboto zjutraj so policiste obvestili, da so v naselju Za Savo v Hrastniku našli mrtvega moškega.  Policisti so zbrali obvestila in opravili ogled kraja, po do sedaj zbranih obvestilih smrt 51-letnika ni posledica kaznivega dejanja.
V Trbovljah so v petek okoli 8. ure so policiste obvestili o  tatvini osmih dreves akacije  na gozdni parceli. Ugotovljeno je bilo, da so za zdaj še neznani storilci na parceli požagali več dreves akacije. V soboto  okoli 11. ure so policiste obvestili o sumu  kaznivega dejanja nasilja v družini. Glede okoliščin policisti še zbirajo obvestila.

V petek v dopoldanskih urah so policisti obravnavali dve prometni nesreči s samoudeležbo (vozili sta zdrsnili s ceste) v občini Zagorje. Povzročiteljema je bilo zaradi kršitve ZPrCP izdano obvestilo o prekršku. V soboto okoli 0.30 ure so policiste obvestili, da v zagorski občini stanovalec ponoči opravljala dela v stanovanju in s tem moti nočni mir in počitek sosedov. Policisti so ga opozorili na kršitev, z deli je prenehal.

Sobota je dan za kršenje javnega reda in miru. Tako so policisti zvečer posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru v  zasebnem stanovanju v Hrastniku (izdali so plačilni nalog) in v lokalu v Trbovljah, kje je pijani gost nadlegoval goste in natakarico, ker ga ni hotela postreči z alkoholno pijačo. Ker se ni pomiril niti ob prihodu policistov, so ga pridržali do iztreznitve. Zvečer so posredovali še enkrat v Trbovljah, storilcu je bila  izrečena globa.

V nedeljo  v dnevnem času pa je v gostinskem lokalu  v občini Zagorje prišlo do prepira med gostoma. Prepir se je stopnjeval, gosta sta pričela fizično obračunavati. Zaradi kršitve ZJRM je bila kršitelju izrečena globa.

ZT

Prejšnji članekTrboveljski pesnik v Banja Luki
Naslednji članekKatja Požun odlična, dobri orliči