četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Katja Požun odlična, dobri orliči

Na dveh tekmah svetovnega pokala za ženske v smučarskih skokih na prenovljeni skakalnici na Ljubnem ob Savinji je Zagorjanka Katja Požun lepo dopolnila slovenske uspehe. Na sobotni tekmi, na kateri je Maja Vtič zmagala, Špela Rogelj pa je bila na treti stopnički, je osvojila odlično osmo mesto. Na nedeljski tekmi, ko je bila Vtičeva druga, pa je Požunova pristala na 12. mestu. Vsekakor je po slabši sezoni članica SK Zagorje v vse boljši formi. Kljub slabemu vremenu in nedeljski deževni tekmi je bil Katjin obraz nasmejan. To je razveselilo tudi številke zasavske, predvsem zagorske, navijače, ki so še posebej močno navijali za Katjo.
V reprezentanci na tekmah svetovnega pokala na Norveškem, kjer so naši skakalci »razturali«, je uspešno nastopal tudi Andraž Pograjc. Pograjc je na tekmi v Trondheimu dosegel 26. mesto in razveselil petih točk v razvrstitvi za svetovni pokal. Na petkovi in sobotni tekmi v Vikersundu v poletih se je na velikanki z dobrimi skoki uvrstil na tekmo, žal pa je ostal izven finalne serije.

V soboto so v Planici pripravili državno prvenstvo v smučarskih skokih za cicibane –  dečke in deklice, stare do devet let. Na 15 metrski skakalnici so nastopili tudi skakalci SK Zagorje. Med cicibani se je najbolj izkazal Damijan Zupanec s petim mestom, deseti je bil Lovro Percl Seručnik, 40. Anže Bantan, 61. mesto sta si delila Tej Logar in Nik Lukmar, 60 je bil Jurij Zagorec.

JK

Isti avtor