Pretekli vikend je bil v Zasavju kar miren. Policisti so obravnavali štiri manjše prometne nesreče, dve kršitvi javnega reda in miru, en poskus vloma in prijavljeno goljufijo. No, v soboto pa so v Trbovljah imeli delo s tremi pijanimi vozniki, ki so začasno ostali brez vozniških dovoljenj. V Konjščici pa je tovornjak odneslo pod cesto, ki se je vdrla.

PP Trbovlje

V petek v dnevnem času so obravnavali sum kaznivega dejanja goljufije, ki ga je naznanil občan Trbovelj, ki je bil domnevno oškodovan za nekaj tisoč evrov.

V soboto so imeli v postopku tri voznike osebnih vozil, ki so vozili pod vplivom alkohola. Dva v dnevnem času (0,54 mg/l in 0.34 mg/l alkohola na liter izdihanega zraka). Za 24 ur so jima odvzeli vozniško dovoljenje, čaka ju še ustrezen postopek. Tretjemu vozniku je v nočnem preizkus alkoholiziranosti pokazal 1.12 mg/l alkohola na liter izdihanega zraka. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nedeljo so v dnevnem času obravnavali poskus vloma v prostor pralnice na območju Trbovelj. Neznani storilec je ponoči z neznanim predmetom poskušal na vzvod odpreti vrata, vendar jih ni odprl. Materialna škoda znašala 150 evrov.

PP Zagorje ob Savi

V petek so obravnavali prometno nesrečo s samoudeležbo tovornega vozila na območju Konjščice. Vozniku tovornega vozila se je med vožnjo vdrlo cestišče, vozilo se je prevrnilo po strmem pobočju. V nesreči je nastala večja materialna škoda.

Obravnavali so tudi sum prometne nesreče s poškodbami z udeležbo pešca. Policisti nesrečo še preiskujejo.

V soboto so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Zagorju. Kršitelja čaka postopek o prekršku.

V nedeljo so se ukvarjali z nesrečo z materialno škodo v Hrastniku. Kršitelja čaka ustrezen postopek.

PP Litija

V petek dopoldan so policiste obvestili o neodzivnem moškem. Reševalci in gasilci so oživljali osebo, ki naj bi zaužila preveliko količino prepovedane droge in zdravstveno stanje osebe stabilizirali. Policisti so našli plastično vrečko, v kateri je bil zavitek z grudasto rjavo snovjo (sum na heroin), ki so jo zasegli.

V soboto pozno zvečer so posredovali ob kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru, kršitelja čaka postopek o prekršku.

Okoli 18. ure so posredovali na cesti proti naselju Ponoviče, kjer je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Ob izpolnjenih pogojih so odstopili od ogleda.

V nedeljo zvečer so jih obvestili o poškodovanju tuje stvari. Neznani storilec je poškodoval označevalno tablo ter povzročil za okoli 200 evrov škode.

Dopoldan so posredovali ob kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru, kršitelja čaka ustrezen postopek.

Savus

Fotografija je simbolična