V Hrastniku je v nedeljo, 6. novembra, v športni dvorani na Logu Klub malega nogometa Juventus pripravil srečanje ob 30 letnici kluba, na katerem se je zbralo okrog 100 igralcev kluba, ki je z velikimi črkami pisal v zgodovino hrastniškega športa.

Zbrane na srečanju v Hrastniku je v imenu klub pozdravil Franc Vidovič, v imenu Občine Hrastnik pa župan Marko Funkl.

Septembra 1992 se je skupina športnih entuziastov in velikih ljubiteljev malega nogometa odločila, da ustanovi malo nogometni klub. Ustanovni člani Jože Hočevar, Roman Zakrajšek, Sebastjan Tavčar in Džemal Smajlagić so klub poimenovali po slovitem italijanskem klubu Juventusu, večkratnemu zmagovalcu italijanske nogometne lige in pokalnih tekmovanj ter drugih evropskih in svetovnih lovorik. Prvo tekmo so odigrali 9. aprila 1993 v občinski ligi z ekipo Steklarskih frisov in dosegli neodločen rezultat 2:2, strelec zgodovinskega prvega zadetka pa je bil Ivan Štrok. Prvi pokal so osvojili 3. julija 1994 na turnirju v Vačah za 3. mesto na turnirju.

Ekipa se je redno udeleževala občinske in zasavske lige in postopoma pridobivala dragocene tekmovalne izkušnje in kvaliteto. Kmalu so prišla tudi osvojena prva mesta na različnih tekmovanjih. Klub je sodeloval na najmočnejših nogometnih turnirjih v Sloveniji, kjer je osvojil številne pokale. Velik zagon je ekipa dobila po osvojenem Pokalu občinskih prvakov Slovenije za leto 2002.

Ekipa je v 30 letih odigrala 2887 tekem in jih 2086 zmagala, dosegla 403 remije in le 398 krat izgubila. Igralci Juventusa so dosegli 12449 zadetkov in jih prejeli le 4689. Največ tekem je odigral Zoran Presečki (1280), ki je tudi najboljši strelec kluba z 829 zadetki.

V 30-letni zgodovini kluba je ekipa Juventusa osvojila 340 pokalov, od tega 207 za prvo mesto, 70 za drugo mesto, 42 za tretje, 20 za četrto in enega za peto mesto. Juventus je dvakrat zmagal v občinski ligi in dvakrat v pokalu Hrastnika. Leta 2002 je osvojil največji uspeh z osvojitvijo pokala občinskih prvakov Slovenije. Kar enajstkrat je osvojil Zasavsko ligo, bil desetkrat zmagovalec Zasavskega superpokala ter osemkrat zmagovalec Zasavskega pokala. Desetkrat so igralci Juventusa zmagali v zimski ligi Hrastnika, bili štirikrat zmagovalci Zasavsko-Posavskega pokala, ter osvojili pokal za prvo mesto kar na 155 turnirjih širom Slovenije.

Ob 30-letnici kluba je vodstvo kluba podelilo priznanja vsem igralcem, ki so nastopili za ekipo več kot 240-krat, takšnih je kar 34. Največ tekem so odigrali Zoran Presečki (1280), Irnes Škorić (858), Blaž Presečki (736), Igor Mihajlik (714) in Ibrahim Fejzić (610). Podelili so tudi 18 priznanj posameznikom in organizacijam za dolgoletno uspešno sodelovanje. Priznanja so podeljevali Franc Vidovič, Jože Premec in Jože Hočevar.

Ob koncu uradnega dela prireditve so udeleženci s stoječimi ovacijami počastili gonilno silo kluba v vseh tret desetletjih Jožeta Hočevarja. Potem pa so se vsi še fotografirali s 340 pokali, ki so jih v zgodovini kluba v vitrine prinesli igralci vseh generacij. Seveda so se zadržali še na prijetnem druženju. Vezi, ki so jih stkali v teh letih na športnih terenih so trdne in izjemno tovariške.  

MP

Foto: MP


 

Prejšnji članekStanovanjski objekt Novi dom
Naslednji članekSledi korakov: Boris Karlovšek