»Vstopili smo v najlepši čas leta, ko mesta in domovi zasijejo v prazničnem vzdušju in številnih prazničnih lučkah, ki krasijo mestne ulice. Tudi letos bo naše mesto praznično okrašeno. Samo drevesa bodo letos okrašena z več kot 10 kilometri prazničnih luči,« so zapisali v sporočilu za javnost na Občini Trbovlje.

Iz kabineta županje Jasne Gabrič so zapisali še: »Seveda pri tem ne smemo pozabiti vseh ostalih okrasitev, kot so svetleče krogle v parku Kulture pred pošto, velike svetleče smreke, ki bo krasila neposredno bližino krožišča v Trbovljah, prelepo pravljično vasico v mestnem parku ter druge praznične podobe, ki jih bo v prihodnjih dneh in tednih mogoče videti po našem mestu.

S sprehodom skozi Trbovlje, ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov, boste lahko zaužili praznično vzdušje in uživali v vseh čarobnih trenutkih najlepšega časa v letu. Ne glede na epidemijo, v kateri smo se znašli, se ne smemo predati malodušju in okrasitev mesta je najmanj, s čimer lahko prispevamo k prazničnemu vzdušju, k nekaj optimizma za vse. Nenazadnje, naši najmlajši, ki so ponavadi najbolj navdušenimi nad vsemi lučkami in okrasitvijo, ne bi smeli biti prikrajšani za čare decembra, saj niso nič krivi, da odraščajo v takšnem obdobju.«

Savus

Foto: arhiv Občine Trbovlje