V Trbovljah je bilo v preteklih dneh pestro – začenši s pripravljalnimi tekmami ženskih članskih reprezentanc v košarki so se v občini ob prazniku odvile številne prireditve, ki sta jih okronala tradicionalna Anduht in Nohšiht.

V četrtek, 6. junija, sta se v ŠD Polaj pomerili ekipi Slovenije in Švedske, petek pa je prinesel pripravljalno tekmo med Slovenijo in Anglijo. Športnih dogodkov sta se udeležila tudi Trboveljčanka, evropska klubska prvakinja in prejemnica županjinega priznanja Nika Barič ter trener Damir Grgič.

V soboto so po dolini odmevali zvoki godbe – trboveljska godba in mažoretke so skupaj z gosti iz Sevnice in Bakovcev pripravili povorko od parka do Ulice 1. junija, zaigrali pa so tudi na Sallauminesu, v Mestnem parku Trbovlje in pri Domu upokojencev Franca Salamona.

V soboto je potekalo tekmovanje tudi športnih avtomobilov na Katarino, krožna vožnja nastopajočih in starodobnikov po Trbovljah ter razstava starodobnih vozil pred občinsko stavbo.

Anduht je bil rockovsko obarvan, Nohšiht pa je postregel z zabavno glasbo. V petek so na Anduhtu nastopili Warning, Bohem in Šank rock, v soboto pa so oder Nohšihta tresli Deejay time back in time, skupina Flirrt, Natalija Verboten in Klapa Rišpet.

Praznični teden se je zaključil z nedeljskim pohodom na Kum z Ansamblom Saša Avsenika in Kumskimi puncami.

Savus

Foto: arhiv Občine Trbovlje