ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Trbovlje prostovoljstvu prijazno

»Z veseljem sporočamo, da smo tudi v letošnjem letu uspeli obnoviti naziv Prostovoljstvu prijazno mesto, s katerim se ponašamo od leta 2017. Na svečani podelitvi je v imenu občine Trbovlje nagrado prevzela podžupanja Vesna Jesih,« so sporočili iz PR službe Občine Trbovlje.

Trbovlje ostajajo prostovoljstvu prijazno mesto predvsem zaradi uspešnega povezovanja lokalnih prostovoljcev in občanov, sofinanciranja dela mentorjev prostovoljcev, aktivnega vključevanja v lokalne in nacionalne prostovoljske akcije. Najbolj zaslužni za naziv so zagotovo prostovoljci, ki svoj prosti čas namenjajo pomoči sokrajanom in soustvarjajo prijaznejše Trbovlje. Zato se ob tej priložnosti vsakemu izmed njih iskreno zahvaljujemo.

Eden izmed projektov, ki temelji na prostovoljstvu, je zagotovo tudi Prostofer, projekt prevozov za starejše, v katerega je vključenih 11 trboveljskih prostovoljcev. V letu in pol, odkar je Občina Trbovlje v sodelovanju z RKS – območnim združenjem Trbovlje pristopila k projektu, je bilo naročenih več kot 500 prevozov. »Veseli smo, da je projekt zaživel in da so ga starejši občani lepo sprejeli. Povpraševanja po prevozih je vse več, zato bomo veseli vsakega novega prostovoljca, ki bi se želel vključiti v projekt,« so zapisali v izjavi za javnost.

Savus

Foto: Občina Trbovlje


 

 

Previous article
Next article

Isti avtor