V Trbovljah so s svečanostjo proslavili 60 let Gasilske zveze, ki združuje več kot 700 članov v osmih gasilskih društvih in Gasilskem zavodu Trbovlje. Poleg njega zvezo sestavljajo še štiri teritorialna in štiri industrijska gasilska društva: PGD Čeče, PGD Dobovec, PGD Klek, PGD Trbovlje-mesto, PIGD Lafarge-Cementarna Trbovlje, PIGD Rudnik Trbovlje, PIGD STTIM, PIGD Termoelektrarna Trbovlje.
Na slavnostni prireditvi je predsednik Gasilske zveze Trbovlje Pavle Nemet med drugim dejal: »Vodstvo in člani društev so v preteklih desetih letih naredili velik premik na področju zagotavljanja dobrega medgeneracijskega dialoga. Na ta način so ustvarjeni pogoji, da mladina, članice, člani in veterani kljub starostnim ter drugim razlikam v društvih razvijajo svoje potrebe, znanje in veščine, jih delijo med seboj ter z občani.« Prisotna so pozdravili tudi županja Trbovelj Jasna Gabrič in številni gostje.

Ob jubileju so podelili tudi številna priznanja in odlikovanja. Državna gasilska priznanja so prejeli: Božidar Kovačec (gasilsko odlikovanje I. stopnje), Viktor Forte (gasilsko odlikovanje II. stopnje), Teodor Forte in Rado Žagar (gasilsko odlikovanje III. stopnje), Martin Sladič (gasilska plamenica I. stopnje), Valter Strgaršek, Boris Trotovšek in Grega Klenovšek (gasilska plamenica III. stopnje). Podelili so 95 plaket ob jubileju (64 posameznikom, 10 gasilskim organizacijam v občini, 8 gasilskim organizacijam iz Slovenije in 13 podjetjem ter ostalim organizacijam). Posebno zahvalo za prvo mesto na letošnjem državnem tekmovanju v gasilski orientaciji pa so prejeli pionirji PGD Klek Ožbej Vnuk, Blaž – Jonathan Lončar, Anžej Gros, Tjaž Senčar ter njihov mentor Luka Sladič.

MP

Prejšnji članekNov asfalt na Opekarno
Naslednji članekZa zaščito čebel