V spomin na boj delavstva z Orjuno praznujejo Trbovlje 1. junija svoj občinski praznik. Osrednja slovesnost bo nocoj, 31. maja, v Delavskem domu Trbovlje. Na njej bodo podelili prvojunijsko nagrado, naziv častni občan, nagrado za najbolj urejeno krajevno skupnost in nagrado županje Občine Trbovlje.
V sklopu praznovanj bo v Trbovljah tudi sicer pestro. V soboto, 3. junija, od 18. do 21. ure bo na Čečah Srečanje harmonikarjev. V soboto, 10. junija, pripravlja Magnet, društvo ljubiteljev starodobnih vozil Zasavja, prireditev Katarina 2017. Na njej bodo letos prvič predstavili tekmovanje športnih vozil Porsche in drugih športnih vozil na Katarino. Na Letnem kopališču bo 17. junija 48. Lučkin festival, isti dan ob 19. uri pa odprtje Virtualnega muzeja 4. Dritl pred Rudarskim domom.

V soboto, 10. junija, bo od 8. do 12. ure pred muzejem podeželska tržnica, ob 15. uri pa se bodo različne skupine pomerile v kuhanju grenadirmarša. Bitka bo huda, sodniki pa verjetno strogi, saj gre za preizkušene kuharske mojstre, kot so Luka Jezeršek, Miha Ledinek, Roman Ledinek in Iztok Gumzej.

Seveda pa ni praznovanja brez Anduhti in Nohšihta. Anduht bo letos 9. junija, na najej bodo igrali Folk idoli, Emotivna verzija, Bohem in Zmelkoow. Dan pozneje, 10. junija, pa bodo na Nohšihtu zaigrali Navihani muzikanti, Kumske punce in Pod design. Tako Anduht kot Nohšiht bosta na trgu med DDT in MCT.

ZT