Učenci OŠ Tončke Čeč že z navdušenjem pričakujejo prihod veselega decembra in pa seveda vseh dobrih mož, ki ga naredijo še bolj čarobnega. 

In kaj vse se dogaja in se še bo dogajalo na Plevčkovem hribu?

Petje v spanju

Učenci 2. triade, ki obiskujejo pevski zbor, so prvi pričeli z intenzivnimi pevskimi vajami. Vaje so se pričele v petek popoldne in končale v soboto pozno dopoldne, saj so pevci prespali v šoli ter poleg petja počeli še marsikaj zanimivega. V mesecu decembru bodo namreč nastopili kar nekajkrat. Videli in slišali jih boste lahko na proslavi ob prazniku rudarjev, na prireditvi Zlata vrtnica ter pri Literarnih prijateljih DUT.

Okrasitev šole

Učenci so imeli tudi že  tehniški dan, kjer so izdelovali izdelke, ki si jih boste lahko »privoščili« na stojnici v Deželi prazničnih nasmehov v Mestnem parku. S svojimi izdelki pa so že praznično okrasili tudi šolo. V različnih delavnicah so s pomočjo učiteljev izdelovali knjižna kazala, enostranske koledarje, novoletne voščilnice in venčke, snežake iz kokic, sani iz sladkornih paličic, posadili pa so tudi pšenično žito. Seveda ni manjkala kuharska delavnica, kjer so pekli piškote in izdelovali pralineje ter čokoladne kroglice. V tehniški delavnici so izdelovali podstavke za vročo posodo, v kozmetični delavnici pa so naši mladi kemiki izdelovali ognjičevo, smiljevo in kostanjevo kremo.

Šepet in pritajen smeh

V šoli pa ne prespijo radi samo pevci, ampak tudi ostali učenci, zato se je tehniški dan za nekatere končal šele v soboto zjutraj, saj so se v petek popoldne vrnili v šolo  ter nadaljevali z izdelovanjem različnih prazničnih izdelkov. Učenci so seveda zopet zelo uživali tudi v spremljevalnih dejavnostih. S pomočjo  detektorja kovin so iskali izgubljeni zaklad, sami so si pripravili večerjo in zajtrk ter se pred spanjem razgibali še s športnimi dejavnostmi. Po filmskem večeru se je po hodnikih šole še dolgo slišalo pritajeno govorjenje in nalezljiv smeh. Večji del sobote in nedelje pa so doma najbrž preživeli kar v posteljah, saj je bilo potrebno nadoknaditi ukraden spanec.

Vas že kaj mika, da bi nas videli na kakšni prireditvi ali pa obiskali na sejmu? Mi vas z veseljem pričakujemo.

ME

Foto: KR


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekZima