sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

The Wheel in Hear Suspension

V sklopu festivala Rdeči revirji sta se v soboto, 22. junija, pred DDT in ZMŠT odvila dva zanimiva nastopa. Ulični preformans The Wheel Švicarja Raphaela Perrenorja in akrobatski nastop Hear Suspension Yuridie Ortega, ki prihaja iz Mehike.

»Raphael Perrenor je profesionalni cirkuški performer, specializiran v talni akrobatiki. Kombinira različne discipline kot so akrobatika, gimnastika, capera in sodobni ples. Je mojster manipuliranja kovinskega obroča. Obroč, klobik in rahlo neroden lik, ki se trudi, da bi z obema manipuliral. Ob glasbi ciganske ljudske pesmi Črne oči je to zabavna cirkuška akcija z nekaj presenečenji, tako za performeja kot za občinstvo. Obroč je enojni prstan, v katerem se akrobat vrti in izvaja trike,« so na svoji spletni strani zapisali organizatorji.

Tudi akrobatski nastop Hear Suspension, ki ga je izvedla Yuridia Ortega, ni nikogar pustil ravnodušnega. »Proces transformacije, ki spremeni posameznikov način razmišljanja, čustvovanja ali življenja. Biti jaz v nenehnih spremembah. Gibanja, ki poženejo korenine, visijo v vetru … Tradicionalni mehiški ples, sodobni ples in pričeska,« so o performansu Hear Suspension na spletni strani zapisali organizatorji.

Savus

Foto: Savus


 

Isti avtor