V soboto, 28. oktobra, je v Velenju na skakalnici HS 75m potekalo državno prvenstvo v smučarskih skokih kadetinj in kadetov do 15 in do 14 let. Kisovški orliči so se domov vrnili z dvema novima državnima prvakoma in državnimi podprvaki ekipno!

V konkurenci kadetov do 15 let je postal državni prvak član kisovškega kluba, sicer pa Dolan (Dol pri Hrastniku) Tej Logar. Šesto mesto je dosegel Tilen Bizjak, ostali Kisovčani pa so se uvrstili takole: 13. Klemen Bizjak, 15. Benjamin Ostrožnik, 16. Jaka Lednik, 21. Anže Bantan.

Med kadetinjami do 14 let je postala državna prvakinja Ula Vodlan, Daša Volaj pa je dosegla šesto mesto.

Med kadeti do 14 let so Kisovčani dosegli naslednje uvrstitve: 15. Filip Ostrožnik, 17. Mihael Ostrožnik, 25. Jaka Razpotnik.

V ekipni tekmi je ekipa SK Zagorje 1 v postavi Ula Vodlan, Klemen Bizjak, Tilen Bizjak in Tej Logar zasedla drugo mesto in postali državni podprvaki. Ekipa SK Zagorje 2 v postavi Mihael Ostrožnik, Filip Ostrožnik, Jaka Lednik in Benjamin Ostrožnik pa je zasedla peto mesto.

Skakalke in skakalke na tekmi državnega prvenstva je vodil trener Zvone Pograjc, ki je prav tako zaslužen za odlične rezultate mladih kisovških športnikov.

Tadej Logar

Foto: SK Kisovec


 

Prejšnji članekRazpis za nagrade Tončke Čeč
Naslednji članekDo toplega doma