Zasavska ljudska univerza namerava tudi v letu 2022 prevzeti vlogo regionalnega koordinatorja sodelujočih ob Tednih vseživljenjskega učenja (TVU), ki bodo letos ponovno potekali od 9. maja do 12. junija.

Načrtujejo tudi Parado učenja (sreda, 25. maj 2022), ki predstavlja vsebinsko obogatitev TVU-ja. Gre za vseslovenski enodnevni festivalski dogodek pod okriljem Andragoškega centra Slovenije, ki bo potekal že dvanajstič v izbranih slovenskih krajih.

Zainteresirane organizacije, zavode, društva vabijo, da v Tednih vseživljenjskega učenja sodelujejo s svojimi  dogodki. Ti so lahko namenjeni zaključenim skupinam ali pa so odprti za vse občane. Prijave so možne do 21. 2. 2022 preko elektronske prijavnice.

Letošnja krovna tema tednov bo Učenje je življenje – naj krepi in radosti! Sicer pa se nameravajo letos lotiti še naslednjih tem: Evropsko leto mladih 2022, Starajoča se družba in medgeneracijsko povezovanje, Digitalna preobrazba družbe, Zelena prihodnost – globalno in lokalno, Učenje in kultura – z roko v roki, Vključenost, izzivi večkulturnosti in dejavno državljanstvo ter Zdrav duh v zdravem telesu.

Dodatne informacije najdete na tej povezavi.

PR objava