ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Teden pisanja z roko

Teden med 20. in 24. januarjem je Teden pisanja z roko 2020. Akciji sta se pridružila tudi Zasavska ljudska univerza in VGC Zasavje.

»Pisanje z roko je izvirna človekova aktivnost in pomembna spretnost. Spretnosti razvijamo z vajo. Raziskave kažejo, da naši možgani bolje delujejo pri pisanju z roko kot pri pisanju z računalnikom. Informacija, ki jo napišemo z roko, se v spominu zadrži dlje časa. Pri pisanju z roko se nam utrne več idej, ohranjamo pa tudi dolgotrajnejšo pozornost. S tem prispevamo k ohranjanju finih motoričnih spretnosti, ki so potrebne za večstranski razvoj osebnosti,« je zapisala Polona Trebušak, direktorica ZLU.

Na Zasavski ljudski univerzi so zbrali »ročne« zapise udeležencev, zaposlenih in jih postavili na ogled na oglasni tabli v prostorih v Zagorju.

V sklopu njihovega tečaja kaligrafije bo jutri ob 9. uri v rudarskem domu v Trbovljah potekalo posebno predavanje o pomenu pisanja z roko, ki ga bo izvedla mojstrica kaligrafije Natalija Resnik iz Sveta ustvarjalnosti s Ptuja. Resnik bo spodbudila udeležence, da bodo v pisavi gotica, ki jo spoznavajo na tečaju, napisali svoja sporočila ljudski univerzi.

Savus

Foto: arhiv ZLU

Previous article
Next article

Isti avtor