sobota, 18 maja, 2024

Iz te kategorije

Teden otroka

Ob tednu otroka se bodo zveza in društva prijateljev mladine osredotočila na pomen kvalitetnega preživljanja prostega časa. »Zavedamo se, kako dragocen in pomemben je. Tako za otroka, kot za celotno družino,« so dejali na ZPMS in dodali, da je to tisti čas, ki si ga otroci lahko organizirajo po svoje, ko iščejo tisto, kar jih veseli in navdušuje. Se družijo s prijatelji in razvijajo svoje socialne kompetence, pridobivajo izkušnje iz sveta okoli njih med plezanjem po drevesih, na košarkarskih in nogometnih igriščih, pa tudi na sprehodu po gozdu ali bližnjem travniku. Družine želijo spodbuditi, da se čim večkrat »prostočasijo« skupaj in da starši kdaj pa kdaj v svoj dom spustijo tudi dolgčas.

Teden otroka temelji na obeleževanju svetovnega dneva otroka, ki ga je leta 1956 priznala Generalna skupščina Združenih narodov. Mednarodna zveza za varstvo otrok in Mednarodni fond za pomoč otrokom Unicef pa sta od leta 1957 skrbela za obeleževanje tega dne.

Teden otroka je projekt ZPMS, ki se začne vsak prvi ponedeljek v mesecu oktobru in traja sedem dni. V tem tednu so različni prostočasni in razvedrilni programi za otroke v vseh večjih krajih po Sloveniji. DPM Trbovlje bo za »prostočasenje« otrok in njihovih staršev poskrbel v soboto, 6. oktobra, s kostanjevim piknikom.

ZT

Isti avtor