sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Tadej Golob med Zagorjani

V torek, 14 januarja, je Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi gostila pisatelja, novinarja in alpinista Tadeja Goloba, ki je v zadnjem času preplavil Slovenijo s svojo kriminalko Jezero. Spremljamo jo tudi na TV SLO, kjer ima glavno vlogo Sebastian Cavazza.

Obiskovalci so z zanimanjem sledili pogovoru, ki ga je vodila Staša Lepej, in izvedeli, kako se Tadej Golob loti pisanja, kakšne težave se pojavljajo ob tem, kakšne izkušnje ima kot strasten alpinist, kakšni so občutki, ko stojiš na vrhu Mount Everesta. Za knjigo Svinjske nogice je Tadej Golob prejel nagrado Kresnik že pred desetimi leti.

Poudaril je, da se pred pisanjem strokovnih vsebin vedno posvetuje s strokovnjaki. Tako ima že ekipo prijateljev na sodni medicini in forenzičnem inštitutu. Njegovi romani so tako prepričljivi, da ga je neki višji inšpektor vprašal, če je že kdaj delal na ljubljanski policijski upravi. Tudi Cavazza, igralec, ki v seriji upodablja glavnega junaka Tarasa Birso, se je pred snemanjem nekaj časa družil z resničnimi policisti in raziskoval, kako ti ljudje funkcionirajo.

Golob je tudi avtor biografij Alenke Bratušek, Petra Čeferina, Milene Zupančič, Petra Vilfana, Zorana Predina in Gorana Dragiča.

Fanči Moljk

Foto: FM

Isti avtor