četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Akademija znanja v Trbovljah

V kinodvorani Delavskega doma Trbovlje bo 20. januarja že četrtič potekala Akademija znanja. Tokratna predavatelja bosta Aljoša Bagola in dr. Andrej Pompe.

Organizatorji želijo s prireditvijo povezati zaposlene v javnih zavodih trboveljske občine in jim ponuditi priložnost, da pridobijo določena znanja in se družijo med sabo.

Aljoša Bagola je eden izmed najvidnejših predstavnikov slovenskega oglaševanja, ki bo v svojem večkrat nagrajenem predavanju z naslovom Kako biti v redu? predstavil vplive sodobnih tehnologij na človeško obnašanje in skozi izkušnjo z izgorelostjo razkril svoje uvide za boljše upravljanje sodobnih odnosov in počutja. Za svoje delo je Aljoša Bagola prejel preko 100 nagrad in priznanj na domačih in mednarodnih oglaševalskih festivalih ter bil večkrat razglašen za slovenskega kreativnega direktorja leta.

Na vprašanje Ali dobra zgodba res odpira vsaka vrata, vsako srce…?! pa bo odgovarjal dr. Andrej Pompe. V poslovnem, privatnem, resničnem in navideznem svetu se dogaja na tisoče stvari, zanimivih, običajnih in takšne, ki jih sploh ne opazimo. Prav vsaka od njih pa lahko postane privlačna zgodba. Spoznali bomo kaj privlači, kaj daje težo in kaj prepriča. Dr. Andrej Pompe je avtor, predavatelj, podjetnik, komunikolog, pisec in umetnik. Njegove stvaritve je mogoče najti tako na področju ustvarjalnega razmišljanja, trženja, strateškega upravljanja znamk kot področju glasbe, pisane besede in likovne umetnosti.

Dogodek se bo začel ob 15.30, udeležbo pa je potrebno potrditi do 13. januarja. Pred Akademijo znanja pa ob 14. uri v prostorih Katapulta pripravljajo predstavitev Raziskovalnega laboratorija DDT. Laboratorij deluje v okviru Mreže centrov raziskovalne umetnosti in kulture, ki jo je zagnal Delavski dom Trbovlje. Gre za laboratorij, ki se bo ukvarjal s predstavitvami in razvojem novih tehnologij. Laboratorij bo omogočal  regionalno, nacionalno in mednarodno povezljivost, obsegal pa bo področje kibernetike, virtualizacije, robotike in raziskovanja Brain Computer Interface tehnologij ter izobraževanja, ki demokratizirajo dostop do tehnologije in kritično sledijo in oblikujejo tehnologijo k bolj demokratičnim procesom, raziskovanje družbenih vplivov novih tehnologij na socialno strukturo družbe in posameznika.

Savus

 

Isti avtor