četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

Studio Damuza & Fekete Seretlek: Exit

V Hrastniku je prejšnji vikend potekal festival Rdeči revirji, na katerem se je odvilo več kot 40 izjemnih dogodkov. Med njimi je bil tudi zanimiv kabare žive ljudsko-elektronske glasbe v kombinaciji z zvokom materialov.

Nadaljujemo z objavami foto reportaž fotografskega mojstra Branka Klančarja. Na njegovih fotografijah tokrat skoraj slišimo zanimiv konglomerat zvokov.

V Kompreshausu so pripravili predstavo, kabaret žive ljudsko-elektronske glasbe v kombinaciji z zvokom materialov.

Prazna soba, duhovnik, lutka, papir, igrače, Andersen. Lutkovni kabaret Exit je drzna harmonija ljudske in električne glasbe, predmetov in materialov, zgodb in njihovih odmevov. V predstavi je vsakemu objektu dodeljena specifična glasbena vloga z namenom, da deluje kot zvočni instrument in s tem kot živo bitje. Na ta način dobi vsak objekt pomen v svoji kompoziciji, ki je sestavljena iz fragmentov motivov iz Andersenovih zgodb. Vodilni motivi se interpretirajo z zvoki predmetov, kar povzroča posebno vrsto intimnosti, ki se nenehno izmenjuje z glasbenimi in kabaretnimi deli.

Ustvarjalci in izvajalci: Anna Bubníková, Pavol Smolarik, Jan Meduna, Ivo Sedláček, Jiří N. Jelínek, Matija Solce. Produkcija je nastala v okviru projekta Puppets & Projekt oblikovanja, podprt s programom EU Ustvarjalna Evropa.

Savus

Foto: Branko Klančar


 

Isti avtor