Na Zimski jamatlon se je prijavilo že 249 udeležencev. Kot zadnji so prijavili pet ekip iz Fakultete za strojništvo v Ljubljani. Študentje prihajajo iz sedmih držav (Francija, Španija, Češka, Nemčija, Srbija, Belgija in Indija). Prijave še prihajajo. Imate še nekaj dni za prijavo, ampak ne odlašajte preveč. Perkmandeljc vas že komaj pričakuje.

Študentje iz tujine

Doslej je soboto, 2. decembra, na koledarju označilo veliko tistih, ki si upajo. Prijavljenih je že 249 udeležencev v 63 ekipah. V zadnjih dneh so se prijavile ekipe iz Fakultete za strojništvo v Ljubljani. V šetih ekipah bo sodelovalo 20 jamatlonk in jamatloncev. Nadeli so si imena: French Foreign Legin (Francoska tujska legija), Jamontolnes (zanimiv prevod jamatloncev v španščino), Iron World (jasno, železni svet), Belgische Badeendjes (Perkmandeljc je prevedel v Belgijske kopače), tri slovenske udeleženke iz faksa pa so si nadele ime Lppzamujaane (če niste razbrali, Perkmandeljc je: Ljubljanski potniški promet zamuja, a ne). Aja, Perkmandeljc je poslal en velik emojski nasmeh Zagorjanki Duši Železnik, ki je že vrsto let prava duša strojniške udeležbe na jamatlonih in se je morala letos res potruditi, da je prepričala to generacijo, da se poda v jamo.

Glasba bo glasna

Še enkrat naj povemo, da bo tokrat za zabavo poskrbeli Uroš Ržišnik s spremljevalno rockersko ekipo. Rock in knapušna gresta z roko v roki. Uroš je povedal, da so fantje pripravljeni, poslal nam je tudi tekst nove pesmi, ki jo bomo objavili enkrat zvečer v rubriki Zasavski verzi na naši strani www.savus.si.

Iz Zasavja, pa še iz cele Slovenije, pa še iz celega sveta

Tokrat smo med slovenske kraje z udeleženci na jamatlonu zapisali kot nove kraje kar nekaj zanimivih imen iz tujine: Saugnac et Cambran, Bonsenchablais (Francija), Brno, Rajhrad, Praga (Češka), Flöha (Nemčija), Galapagar, Madrid, Bilbao, Bedia (Španija), Suray (Indija), Zrenjanin (Srbija), Munte, Hever, Gent, Merelbeke (Belgija).

Zasavje

Prijavljeni jamatlonci prihajajo iz območja Zasavja (Brnica, Čeče, Čemšenik, Čolnišče, Dol pri Hrastniku, Hrastnik, Izlake, Jesenovo, Kandrše, Kisovec, Knezdol, Kolovrat, Mlinše, Podlipovica, Ravenska vas, Razbor pri Čemšeniku, Rove, Spodnji Šemnik, Trbovlje, Zagorje, Znojile)

Slovenija

Slovenijo zastopajo jamatlonci iz naslednjih krajev: Blagovica, Bovec, Bukovca, Celje, Cerklje ob Krki, Čadramska vas, Črešnjice pri Cerkljah, Črnuče, Depala vas, Dob, Dobova, Domžale, Dragomelj, Drnovo, Gabrovka, Gorenja vas, Grosuplje, Ivančna Gorica, Kamnik, Klanec pri Gabrovki, Koper, Koseze, Kranj, Krtina, Laze v Tuhinju, Litija, Ljubno, Log pri Brezovici, Luče, Lukovica, Makole, Mlinše, Moravče, Moravče pri Gabrovki, Petrovče, Pijava Gorica, Podgorica, Podnart, Podpeč, Poljčane, Polzela, Preserje, Radeče, Rečica ob Savinji, Selca, Spodnji Hotič, Srednja vas pri Kamniku, Srednja vas pri Šenčurju, Studenec, Škocjan, Šmartno pri Litiji, Tlaka, Vače, Velenje, Visoko, Vransko, Vrhpolje, Vršajn, Zagradec, Žalec, Žeje.

Iz tujine

Iz tujine prihajajo jamatlonci iz osmih držav: Hmelnicki, Kijev (Ukrajina), Arhiz, Krasnodar, Moskva (Rusija), Saugnac et Cambran, Bonsenchablais (Francija), Brno, Rajhrad, Praga (Češka), Flöha (Nemčija), Galapagar, Madrid, Bilbao, Bedia (Španija), Suray (Indija), Zrenjanin (Srbija), Munte, Hever, Gent, Merelbeke (Belgija).

Kaj vas čaka?

Izkoristite priložnost in doživite enkratno adrenalinsko doživetje! Prvo soboto v decembru se spustimo v rudnik, kjer vas bodo čakali Perkmandeljc, knapi, različne ovire ter tovariško druženje. Po prihodu iz jame pa čisto prava zasavska knapuska fešta s knapusko hrano, rock muzko in vsem, kar paše zraven.

Prijave

Prijavnica je pripravljena. Prav za vas. Ne spreglejte!

Razpis-prijavnina

Kaj je jamatlon?

Jamatlon je 5,5 km dolg oviratlon v rudniškem rovu med Trbovljami in Hrastnikom. Na poti jamatlonce čaka 14 ovir, ki so povezana z delom in življenjem rudarjev. Zimski jamatlon je idealen za vse, ki ne marajo mraza, saj je v rudniku prijetnih 15 stopinj, ravno prav za zabavno rekreativno pustolovščino.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekGasilci so pomagali