V Hrastniku društvo upokojencev in hrastniške prostovoljke že deseto leto izvajajo projekt Starejši za starejše. V teh letih se je vanj vključilo 1248 občanov, starejših od 69 let, lani so prostovoljke opravile 1964 obiskov, razdelile 559  paketov pomoči in za vse to opravile 3013 prostovoljnih ur.
Projekt je med seniorji danes prepoznaven, prostovoljke pa so si z delom pridobile njihovo zaupanje. Vsi se tudi radi odzovejo povabilu na obe prireditvi, ki jih čez leto pripravijo v prostorih Knjižnice Antona Sovreta Hrastnik.

Prva letošnja je bila 24. marca v počastitev dneva žena in materinskega dne. V dobro uro trajajočem kulturnem programu je bilo vsega po malem. Prisotne sta pozdravila župan Miran Jerič in predsednik DU Franjo Krsnik,  peli so otroci iz vrtca Sonček in moški pevski zbor Svoboda, nastopili so učenci OŠ heroja Rajka, recitator Matej Kaiser, na trobente so zaigrali učenci hrastniške glasbene šole, manjkalo ni niti smeha in lepih misli. Program je kot vedno povezovala koordinatorka prostovoljk Branka Roglič. Kot so povedali prisotni, so si z moškim pevskim zborom že tako domači, da pred pevci nimajo treme, zato večina potihem pritegne zraven. Ko sta pred zbrane stopili  Jožica Hriberšek in Mira Sajovic, pa so, pravijo, že vnaprej vedeli, da se bodo nasmejali do solz. Tokrat sta jih zabavali s hudomušnim skečem Pri zdravniku.

Za prijeten zaključek je vsaka od udeleženk prejela čestitko, ki so jih izdelali učenci OŠ heroja Rajka pod mentorstvom Andreje Peterlin, in rdeč nagelj, ki za to genercijo še vedno pomeni simbol slovenstva in boja za enakopravnost.

JU

Prejšnji članekMehkužke, mehkužice, mehkuževke?
Naslednji članekZasadili lipo prijateljstva