V soboto, 25. marca, je Občina Zagorje organizirala srečanje s predstavništvi osmih evropskih držav v Sloveniji. Namen srečanja je bil okrepiti dosedanja in vzpostaviti nova partnerstva v tujini.
Srečanja so se udeležili vodje predstavništev in ekonomskih poslov Albanije, Češke, Gruzije, Irske, Nizozemske, Kosova, Rusije in Ukrajine v Sloveniji. V prvem, formalnejšem delu, je zagorski župan Matjaž Švagan kot gostitelj predstavil občino Zagorje. Rdeča nit njegovega nagovora je bila predstavitev razvojnih projektov Zagorske doline ter ugodnosti, ki jih morebitnim investitorjem ponuja občina. Zbrane goste je pozdravil tudi poslanec Državnega zbora Marjan Dolinšek, ki je izpostavil pomembnost tovrstnih srečanj. Direktorica Gospodarske zbornice Zasavje Staša Baloh Plahutnik je predstavila dejavnost zbornice ter ključna, najrazvitejša podjetja občine in regije. Izpostavila je velik inovacijski potencial tukajšnjih podjetij in podjetnikov. Direktor Regionalne razvojne agencije Zasavje Tadej Špitalar je goste seznanil z razvojno vizijo regije in nekaterimi ambiciozno zastavljenimi projekti, med njimi vzpostavitvijo letalsko-tehnološkega parka na zagorskem Ruardiju.

V drugem, neformalnem delu srečanja so si gostje ogledali razstavo v galeriji Medija, središče Zagorja, park dr. Janeza Drnovška in za konec Evropark. Tam so v potrditev bodočega sodelovanja in prijateljevanja z Zagorsko dolino skupaj zasadili lipo prijateljstva.

ZT

Prejšnji članekStarejši za starejše
Naslednji članekMair team in Oskar v polfinale