CSD Zasavje je v sredo, 15. marca, v prostorih Mladinskega centra Trbovlje, izvedel srečanje zasavskih rejnikov, rejnic in otrok v rejništvu.

Dogodek so popestrili mladi talenti s plesno točko Baletne šole Zagorje  ob Savi, recitacijo pesmi učenke OŠ Tončke Čeč Trbovlje in skladbo kitaristov Glasbene šole Zagorje ob Savi. Za otroke iz rejniških družin sta strokovni delavki CSD pripravili zabavne igre in druženje v prostoru DPM Trbovlje.

V okviru srečanja z rejniki in rejnicami je predstavnica Rejniškega društva Slovenije Minka Žiberna predstavila delovanje društva. Nekdanja rejnica pa je udeleženim na srečanju podelila svojo osebno izkušnjo opravljanja rejništva in posvojitve. Njena izkušnja je bila izjemno dragocena, ganljiva in je s svojo pripovedjo segla v srca prisotnih.

Na CSD Zasavje se srečujemo s pomanjkanjem novih rejniških družin, zato bodo strokovni delavci  v mesecu aprilu pripravili objave intervjujev zasavskih rejnikov in rejnic z željo, da bi predstavili primere dobrih zgodb.

V mesecu maju pa bodo izvedli predavanja na temo rejništva v vseh treh zasavskih knjižnicah. Predstavitve bodo potekale 16. maja v Knjižnici Mileta Klopčiča Zagorje in v Knjižnici Antona Sovreta Hrastnik ter 17. maja v Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje.

Rejniki in rejnice so ljudje, ki izkazujejo visoko motiviranost za pomoč otrokom, ki potrebujejo umik iz družine z namenom celovite skrbi, katere niso imeli zagotovljene. Vsakdo od nas potrebuje toplino, prijazno besedo, objem in razumevanje, ko nam je težko. Ko prisluhnemo otrokom, slišimo, da si želijo sonca, ki v življenje, polno prelomnih točk in preizkušenj, prinese mnogo sijočih in mavričnih trenutkov.

Utrinki z delavnic:

Če bi imel milijon evrov, kako bi jih porabil? Poskrbela, da bi imeli vsi ljudje hrano

Če bi lahko dal eno darilo vsakemu otroku na svetu, katero darilo bi to bilo? Dal bi streho nad glavo vsem otrokom na svetu.

Adisa Mujčinović

Foto: CSD Zasavje