V torek, 22. avgusta, so se zasavski prostovoljci že tradicionalno srečali v gostilni Pr Čop na Podkumu. Gre za dogodek, ki je namenjen vsem zasavskim prostovoljcem programa Starejši za starejše.

Jerica Laznik je povedala, da so se priprave pričele že kar kak mesec ali dva prej. »Vedno je lažje delati in organizirati v skupini, saj ta vključuje koordinatorke vseh sedmih društev upokojencev iz Zasavja. Koordinatorke skupaj iščemo, kaj bi k programu in delu na terenu še dodale, izboljšale in tako naše obiskovalce in nove uporabnike privabile v še bolj množično udeležbo raznih srečanj in dogodkov. Želimo si, da spoznajo, da je starejših v naših krajih veliko, da se radi medsebojno družijo, sodelujejo pri raznih delavnicah, igrajo družabne igre, se sprehajajo ter obiščejo lokal in ob klepetu popijejo kavico,« je povedala Jerica.

Letošnjega srečanja se je udeležilo 75 prostovoljcev, prisotna pa sta bila tudi podpredsednik ZDUS Stanko Kranvogel in vodja programa SzS na ZDUS Rožca Šonc, ki sta povzela pomen dela za starejše in izrazila spoštovanje ter priznanje prostovoljcem. Goste so nagovorili prisotni predsedniki posameznih društev upokojencev. Pri izvedbi srečanja so pomagali tudi vsi zasavski župani.

Na srečanju so se prostovoljci zabavali s športnimi in zabavnimi igrami: metanje obročkov, nošenje jajc na žlici in prenašanje knjig na glavi. Tekmovalci so bili deležni veliko vzpodbude, prvi trije so prejeli zaslužene nagrade.

Niso pozabili tudi na tiste, ki so bili prizadeti ob hudih neurjih, poplavah in plazovih. Na srečanju so zbirali prostovoljne prispevke, ki so jih izročili najstarejši oskrbovanki, ki so jo poplave oškodovale in prizadele.

Savus

Foto: Jerica Laznik