V Radečah so pripravili v okviru praznovanja visokega jubileja domačega planinskega društva tudi srečanje starejših planincev MDO PD Zasavja in Posavja. Seveda so se ga udeležili tudi člani planinskih društev iz tega območja, med njimi so bili tudi zagorski planinci.

V soboto, 25. junija, smo se štirje člani PD Zagorje ob Savi udeležili Slavnostne akademije ob 70 – letnici PD Radeče.

V Radeče smo se pripeljali z vlakom, se sprehodili do centra Radeč in se vrnili do prireditvenega prostora pod šotorom ob Savi, kjer je pristanišče za splav. Tja so že prihajali pohodniki, ki so se udeležili pohoda na Čelovnik in Kincl, ter pohodniki, ki so šli po Učni poti Savus.

Akademija se je začela z Zdravljico in himno planincev – Oj, Triglav moj dom. Med kulturnim programom so nas pozdravili: predsednik PD Radeče Jože Šušteršič, predsednik MDO PD Zasavja Jože Prah, podpredsednik PZS Roman Ponebšek in župan Radeč Tomaž Režun. PD Radeče je prejelo priznanje za uspešno dolgoletno delo od PZS in Občine Radeče.

V okviru praznovanja PD Radeče smo imeli srečanje starejših planincev Zasavja in Posavja. To je druženje trinajstih PD od Litije do Brežic in do Laškega. Planinci se radi družimo v naravi, posebno na skupnih pohodih, kjer za organizacijo in varne pohode poskrbijo planinski vodniki.

Po uradnem delu so nas pogostili in  ansambel Pik nam je igral poskočne viže.

Ivan in Olga Kos

Foto: Ivan in Olga Kos


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekPožar in prometna nesreča