Trboveljski malčki iz vrtcev in nižji razredov osnovnih šol so si lahko včeraj na odru KUD Svoboda Trbovlje ogledali kar štiri lutkovne predstave. Mala publika se je živo odzivala in sodelovala v predstavi bratov Grimm Janko in Metka. Predstavo je pripravilo Društvo Marionetno gledališče Jurček iz Hrastnika v režiji Mateja Kaiserja. Prisrčno pravljico Frana Levstika, Kdo je napravil Vidku srajčico, so oživeli mlajši člani Kulturnega društva Lutkovna skupina Lučka Trbovlje v režiji Alenke Vodiškar. Dogodivščine prijazne, razigrane in radovedne ovčke Puhice pa so prikazali starejši člani KD Lutkovne skupine Lučka v režiji Marinke Bučar. Vidku so srajčico še enkrat sešili ustvarjalci Lutkovne skupine Metuljček iz Podružnične šole Dobovec v režiji Vlaste Bartolj.
Otroci so tako imeli svoj dan. Dogajanje je povezovala Lavra Izgoršek. V imenu organizatorja JSKDJ – Območna enota Trbovlje pa se je vsaki skupini posebej ob koncu predstave zahvalil Jan Pirnat.

Srečanje se je zaključilo s strokovnim pogovorom ustvarjalcev lutkovnih predstav s strokovnim spremljevalcem, dramaturgom in igralcem Anžetom Virantom.

Milko Plahuta

Prejšnji članekDan žena, stotič
Naslednji članekDan žena v Zasavju