V Zagorju so 4. avgusta na osrednji občinski proslavi podelili letošnja občinska priznanja. Župan občine Zagorje Matjaž Švagan je podelil srebrno plaketo občine Zagorje ob Savi Društvu prijateljev mladine Zagorje za uspešno delo. Priznanje je prejel predsednik DPM Zagorje Branko Repe.

Objavljamo obrazložitev plakete.

DPM Zagorje

»Društvo prijateljev mladine Zagorje ob Savi deluje že šest desetletij. 1962. leta je prejelo štafetno palico iz rok treh prejšnjih društev Zagorje – Toplice, Loke – Kisovec in Izlake ter nadaljevalo njihovo delo. Njegovo vodilo je ves čas enako: delati za dobro otrok. Nepridobitno društvo sodi pod krov Zveze prijateljev mladine Slovenije.

Društvo organizira programe, v katerih otroci aktivno in ustvarjalno preživljajo prosti čas, izvaja socialne in humanitarne programe, kot so učna pomoč, botrstvo, humanitarna pomoč, novoletna obdarovanja in šolske potrebščine. Skrbijo za izvedbo otroških parlamentov, za bralno značko in bralno miško, sodelujejo z drugimi zavodi in društvi in s svojimi vsebinami polnijo različne dogodke.

Zaradi kakovostnega dela in prizadevanj za lepa otroštva celih generacij, prav tako pa tudi za skrb, ki jo Društvo prijateljev mladine Zagorje ob Savi namenja položaju otrok v naši skupnosti, mu podeljujemo srebrno plaketo občine Zagorje ob Savi.«

Savus

Foto: Robi Verbajs