petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Sprejem za ponos Zagorske doline

Zagorjani so na mestni ploščadi 13. oktobra počastili svoje uspešne športnike. Med prvimi seveda svetovnega podprvaka Primoža Rogliča. Vrhunski kolesar iz Strahovelj pri Kisovcu je na svetovnem kolesarskem prvenstvu v Bergnu na Norveškem osvojil srebrno medaljo v kronometru in tako sklenil svojo izjemno letošnjo sezono. Med drugim je bil najboljši tudi v najtežji etapi najzahtevnejše kolesarske dirke Tour de France.

Na sprejemu so počastili tudi ostale uspešne mlade zagorske športnike. Na oder so stopili člani Karate kluba Pon Do Kwan Izlake: Tilen Zajc, ki je vodilni na lestvici Svetovne kickboxing serije in najboljši point fighter v svoji kategoriji, Klemen Pograjc, ki je osvojil drugo mesto v kategoriji mlajših kadetov na mednarodnem turnirju Flanders open ter tretje mesto na tekmi za svetovni pokal, in Tomi Sešlar, ki se mu v Riminiju sicer ni uspelo uvrstiti na stopničke.

Med mladimi športniki, ki so jim v Zagorju pripravili sprejem, so tudi člani Kluba borilnih veščin Pon Do Kwan Zagorje: Zala Rozina, ki je postala evropska podprvakinja v kickboxingu med starejšimi kadetinjami na evropskem prvenstvu v Makedoniji, ter Tina Baloh in Tadej Kolander, ki sta med mladinci in mlajšimi kadeti v Makedoniji osvojila tretje mesto.

Na ploščadi so Zagorjani počastili tudi ekipne državne prvake v skokih Smučarskega kluba Zagorje v kategoriji do 15 let: Tarasa Tratnika, Miho Lipovška Ročnika, Lovra Peitla in Matijo Prosenca ter člane mešane ekipe, ki so na državnem prvenstvu v Kranju osvojili tretje mesto: Andraža Pograjca, Katjo Požun, Mirana Zupančiča in Laro Logar.

Zagorje je s sprejemom počastilo tudi članice twirling kluba Zagorje, in sicer državno prvakinjo med solo seniorji Tajo Gorenc, državni prvakinji med solo pari juniorji Kim Oven Lekše in Jono Kerin ter dvojno državno prvakinjo v skupini solo juniorji in freestyle mlajših juniorjev Tajo Fakin.

Na sprejemu so športnike glasbeno pozdravili člani Pihalnega orkestra Svea, v zaključnem delu pa je vzdušje nadaljeval duo BQL.

TPK

Isti avtor