četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Soustvarjanje strategije Trbovelj

Občina Trbovlje je v zadnji fazi priprave strategije za obdobje 2024 – 2030. V preteklih mesecih so stekle številne aktivnosti, v katere so vključili občane in strokovnjake. Strategija občine je strateški dokument, na katerem temeljijo ostali strateški akti občine in regije, njena vsebina pa je ključna pri prijavah občine na državne in evropske razpise.

»Ker smo želeli strategijo soustvarjati s širšo skupnostjo, smo po različnih krajevnih skupnostih organizirali delavnice in jih povprašali kaj si želijo in kaj v naše mestu pogrešajo. Sledili sta delavnici, namenjeni strokovnjakom s področja šolstva, športa, kulture, gospodarstva, turizma, zdravstvenega in socialnega varstva, nevladnega sektorja in okolja, ki so prispevali svoj strokovni vidik in pripomogli k izoblikovanju vizije in ciljev strategije,« so zapisali v izjavi za javnost na Občini Trbovlje.

V zadnji, zaključni fazi Občina ponovno vabi k izpolnjevanju ankete, ki bo še dodatno pripomogla k uspešnemu dokončanju dokumenta, ki je za občino ključnega pomena. Da bi se prilagodili vsem, so jo pripravili v spletni in fizični obliki. Občane vabijo, da jo izpolnijo na občinski spletni strani ali obiščejo eno izmed lokacij, kjer lahko anketo izpolnijo in oddajo (Dom upokojencev Franc Salamon Trbovlje, Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje, Zavod za mladino in šport Trbovlje, Zasavska ljudska univerza, Zavod za zaposlovanje Trbovlje, Center za socialno delo Trbovlje, Društvo upokojencev Trbovlje in Društvo prijateljev mladine Trbovlje). Anketo lahko izpolnijo do 8. marca.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor