Začelo se je novo šolsko leto, z njim pa tudi številne dodatne obveznosti šolarjev, šolskih delavcev, staršev in tudi lokalne skupnosti. Slednja med drugim skrbi tudi za to, da starši, predvsem tisti iz socialno šibkejših družin, niso preveč dodatno finančno obremenjeni s potrebami šolarjev.

Občina Zagorje ob Savi vsako leto namenja 5000 evrov za nakup šolskih potrebščin otrokom iz socialno šibkejših družin, ki jih bodo razdelili preko zagorskega Rdečega križa.

Ob tem pa Občina iz proračuna namenja še 25.000 evrov za sofinanciranje varstva vozačev in za bivanje otrok v šoli v naravi oz. centrih za šolske in obšolske dejavnosti. Okoli 5000 evrov Občina nameni tudi za sofinanciranje malic in kosil v osnovnih šolah, saj pomagajo pri doplačilih obrokov za otroke iz socialno šibkejših družin. Občina Zagorje ob Savi pa financira tudi prevoze otrok v šolo, za kar letno nameni okoli 480.000 evrov, ob zadnjih podražitvah pa bo ta znesek v prihodnje verjetno še višji.

Občina Zagorje bo za mlade na podlagi razpisa za sofinanciranje programov Kapital mladih v občini Zagorje ob Savi letos iz proračuna razdelila še 20.000 evrov za psihosocialno pomoč otrokom (od starosti 5 let dalje) in mladostnikom (do starosti 30 let) v obliki individualne psihoterapije. Za prvo pomoč pri razreševanju duševnih stisk ciljne skupine bodo namenili 9000 evrov, za delovno terapevtsko pomoč otrokom od šestega leta starosti dalje in mladostnikom do 26. leta starosti  prav tako 9000 evrov, dva tisočaka pa za preventivne programe pomoči otrokom in mladostnikom za večjo socialno vključenost oziroma integracijo v slovensko govorno okolje s poudarkom na psihofizičnem zdravju.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekTriatlonski praznik za Danajo