Pretekli vikend so se zasavski policisti ukvarjali z devetimi prometnimi nesrečami (največ v Trbovljah), trikrat do posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru. Na Dolu je padel na cesto drog električne napeljave, kradli so električno orodje pokrovčke za ventil pnevmatik, v Zagorju je tatica iztrgala denar iz rok oškodovanca. Vlomili so v društvene prostore, spletni goljuf pa je iz računa Trboveljčanke snel nekaj tisoč evrov.


PP Hrastnik

V soboto popoldan so posredovali v naselju Laz na Dolu pri Hrastniku, kjer se je podrl električni drog, iz kablov pa se je iskrilo. Delavci Elektra so odklopili elektriko na podrtem drogu. Drog se je podrl zaradi dotrajanosti.

V nedeljo dopoldan so jih obvestili o prometni nesrečo na parkirišču, povzročitelj udeležencu ni nudil podatkov. Sledi ustrezen ukrep.


PP Trbovlje

V petek so policisti obravnavali sum kaznivega dejanja. Neznani storilec je iz osebnega avtomobila ukradel pokrovčke za ventil pnevmatik in lastnika oškodoval za okoli 100 evrov.

V stanovanjskem bloku je občan z glasno glasbo motil nočni mir in počitek, kršitelju so izdali plačilni nalog.

Občanka je policistom naznanila kaznivo dejanje spletne goljufije. Neznani storilec jo je preslepil, dostopal do določenih podatkov in na takšen način uspel z njenega osebnega računa ukrasti nekaj tisoč evrov. Policisti goljufijo še preiskujejo.

V soboto je na Partizanski ulici v Trbovljah je prišlo do prometne nesreče, udeležena sta bila voznik osebnega avtomobila in peška. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neupoštevanja prednosti pešca na prehodu za pešce, ob trčenju je bila peška lažje telesno poškodovana. Kršitelja čaka ustrezen prekrškovni postopek.

Po obvestilu zdravstvenega osebja so policisti obravnavali prometno nesrečo dveh mladoletnih voznikov koles z motorjem. Do prometne nesreče je prišlo zaradi napačne smeri in vožnje, posledično pa je ob trku prišlo do lahkih telesnih poškodb. Mladoletnika čaka obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Na mestni ulici v bližini športnega parka Rudar je prišlo do prometne nesreče med voznikom osebnega avtomobila in voznikom kolesa z motorjem. Slednji ni upošteval ustrezne varnostne razdalje in je trčil v zadek osebnega avtomobila. Pri preizkusu alkoholiziranosti udeležencev, se je izkazalo, da je voznik kolesa z motorjem pod vplivom alkohola (1,05 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Kršitelju so izdali plačilni nalog in prepovedali nadaljnja vožnja.

Na regionalni cesti v bližini športnega parka Ledenica sta čelno tržili osebni vozili. Voznik osebnega avtomobila je zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču trčil v pravilno vozeče osebno vozilo. Pri trčenju je bila lažje telesno poškodovana voznica. Pri preizkusu alkoholiziranosti se je izkazalo, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, rezultat je znašal 0.90 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje so vozniku odredili strokovni pregled,  o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo.


PP Zagorje ob Savi

V petek jutranjem času so policiste obvestili o vlomu v prostore društva. Policisti še zbirajo obvestila o storilcu kaznivega dejanja.

Obravnavali so drzno tatvino denarja, ki ga je osumljenka oškodovancu izpulila iz rok. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo.

V popoldanskem času so policiste obvestili o prometni nesreči z manjšo materialno škodo na udeleženih vozilih. Ob izpolnjenih pogojih so odstopili od ogleda.

V soboto so policiste v poldanskem času obvestili o prometni nesreči, v kateri je voznik osebnega avtomobila povozil kamen na cesti in poškodoval vozilo. Izdali so obvestilo o odstopu.

V nočnem času pa so policisti posredovali zaradi razgrajanja in vpitja kršitelja, ki je motilo sosede. Kršitelja čaka postopek o prekršku.

V nočnem času so policiste obvestili o glasni glasbi, kršitelju so izrekli opozorilo.

V nedeljo so policiste obvestili o prometni nesreči, v kateri je udeleženec poškodoval pnevmatiko in platišče zaradi umikanja in preprečitve trčenja z nasproti vozečim vozilom.


PP Litija

V petek so obravnavali vlom v gradbeni kontejner na območju Litije, odnesli so električno orodje. Materialna škoda znaša približno 5.000 evrov. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo.

V nedeljo okoli 15. ure so v Šmartnem pri Litiji  obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen voznik kolesa. Voznik kolesa je zaradi vožnje preblizu desnega roba  trčil v parkirano osebno vozilo ter se lažje poškodoval. Sledi ustrezen ukrep.


Savus

Foto: arhiv Savus