Slovenska nota je, po besedah organizatorja Nejca Ašiča, »novo glasbeno tekmovanje za neuveljavljene pevke in pevce znotraj Zasavja in tudi širom njega«.
Mladi pevci in pevke se bodo kmalu lahko pomerili na javnih avdicijah. Zmagovalec bo dobil priložnost, da v studiu posname avtorsko pesem. Izbiral bo lahko med tremi pesmimi različnih avtorjev, za katere bo besedilo in aranžma napisal mladi trboveljski glasbenik Rok Hvala.

Včeraj, 7. aprila, so v Mladinskem centru Hrastnik razglasili tri zmagovalne pesmi natečaja Nota – besedilo za uglasbitev, med katerimi bo zmagovalec natečaja Slovenska nota izbral tisto, ki jo bo posnel v studiu. Strokovna žirija, ki ji je predsedovala Vesna Žnidar Kadunc, je izbirala med 38 besedili, izbrala pa je tri. Na prvo mesto so uvrstili pesem Laure Husar Lahko si vse, na drugo pesem Urške Zoje Jeršin Tu … Tam, na tretje mesto pa pesem Vida Šteha Potovanje.

Program sta povezovala voditelja Nejc Ašič in Ines Podkoritnik, predstavili pa so se tudi pevka Anja Pustak Lajovic, violinistka Lea Peklar in kitarist Simon Žlak.

ZT