Slovenska namiznoteniška reprezentanca je v Hrastniku še drugič v dveh dneh premagala Ukrajino s 3:0 in se že uvrstila na septembrsko evropsko prvenstvo v Malmöju.

Slovenci so z dvema gladkima zmagama tudi zadržali možnost, da osvojijo prvo mesto v skupini 6, o katerem bo odločalo gostovanje v Romuniji, ki je sicer prvo medsebojno tekmo v Črnomlju dobila.

Slovenci tudi na drugi tekmi proti pomlajeni ekipi iz Ukrajine, ki zaradi vojne na njihovih tleh tekem ne igra doma, ni imela nikakršnih težav. Ukrajinski selektor je sicer nekoliko pomešal postavo in igralna mesta, toda gostiteljev to ni zmedlo.

Darko Jorgić je Andrija Grebenjuka v dvorani na Logu za uvod dvoboja gladko premagal po nizih na 4, 3 in 6 ter navdušil polno tribuno navijačev. Suvereno je vodil dvoboj in prepustil nasprotniku le nekaj točk. Tudi v drugem dvoboju je bilo podobno, saj je Deni Kožul gladko premagal Sergeja Limoniva. Peter Hribar pa je izgubil niz, vendar tudi on zabeležil lepo zmago nad tretjim reprezentantom Ukrajine Mikito Zavado.

»Vesel sem, da smo se uvrstili na EP. Dosegli smo dve pomembni zmagi, in čeprav je bila Ukrajina v pomlajeni zasedbi, nismo prav ničesar prepustili naključju. V čast mi je bilo igrati v Hrastniku in upam, da se v prihodnje še vidimo, morda proti kakšni močnejši reprezentanci. Do konca leta me čakajo le še ligaške tekme, v katerih si bomo v Saarbrücknom skušali zagotoviti uvrstitev v končnico prvenstva. Zame pa bo najbolj pomembno, da ohranim dobro formo,« je po tekmi dejal Darko Jorgić. V Hrastniku je nadvse užival, saj je lahko po dolgem času spal v domači postelji, jedel domačo hrano in se družil z družino in prijatelji, kar je v pogovorih z novinarji posebej izpostavljal.

Savus

Foto: fb NTZS


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekMiklavževanje v hrastniški občini