Tudi v Hrastniku in na Dolu pri Hrastniku so s prižigom prazničnih luči vstopili decembrsko dogajanje. V torek, 6. decembra, je na Dolu pri Hrastniku potekalo miklavževanje s prižigom lučk. V sredo, 7. decembra, pa je bazar osnovne šole in prižig lučk potekal tudi v Hrastniku.

Učenci Osnovne šole narodnega heroja Rajka Hrastnik – podružnice Dol pri Hrastniku so v torek, 6. decembra, pripravili bazar z različnimi darilci in okraski za praznični čas, otroci pa so se razveselili prihoda Miklavža. Dogajanje so popestrili nastopi Steklarske godbe Hrastnik, ženskega pevskega zbora KD Svoboda Dol pri Hrastniku ter učencev hrastniške glasbene šole, osnovne šole in vrtca.

V Hrastniku pa je v sredo, 7. decembra, potekal bazar osnovne šole in prižig lučk. Učenci Osnovne šole narodnega heroja Rajka so prav tako postavili na ogled izdelke, ki so jih ustvarili. Zbrani prostovoljni prispevki obiskovalcev, ki bodo lahko z njihovimi izdelki okrasili svoje domove, bodo namenjeni šolskemu skladu. Na stojnicah se je predstavilo tudi nekaj lokalnih ponudnikov z različnimi izdelki. Obiskovalci so se lahko prepustili glasbi, petju in plesu učencev Glasbene šole Hrastnik ter glasovom ženskega pevskega zbora KD Svoboda Dol pri Hrastniku in moškega pevskega zbora Svoboda Hrastnik.

Savus

Foto: Občina Hrastnik


 

Prejšnji članekSlovenci z zmago potrdili nastop na EP
Naslednji članekŠirimo VIP Zasavje – 6. del oddaje